Európa Liga

A Gent magasabb játékerőt képvisel, mint a Slovan - Sousa

A belga Gentet fogadja csütörtök este a Videoton FC a labdarúgó Európa Liga selejtezőjében, a harmadik forduló első mérkőzésén. A két csapat edzője a mérkőzést megelőző napon a Sóstói Stadionban tartott sajtótájékoztatót.

"Nagyon örülünk annak, hogy eljutottunk idáig az Európa Ligában. A Gent egy nagyon erős, komoly ellenfél lesz számunkra. Úgy gondolom, a belga csapat magasabb játékerőt képvisel, mint a Slovan. A Gentnek rengeteg erőssége van, rendkívül jó eredményeket értek el az elmúlt években. Elég ha csak arra gondolunk, hogy két éve bejutottak az EL csoportkörébe is, a bajnokságban pedig tavaly a legtöbb gólt lőtték. Mindenképpen arra számítok, hogy támadó focit fognak játszani. Nem csak a belgiumi visszavágón, de már a holnapi mérkőzésen is biztos, hogy sokat fognak támadni" - idézi a vidi.hu Paulo Sousa vezetőedzőt.

A székesfehérváriak az előző körben a szlovák Slovan Bratislava együttesét búcsúztatták, az első találkozón 1-1-s döntetlent értek el, a hazai visszavágón pedig nem született gól, így idegenben szerzett találatuknak köszönhetően jutottak tovább.

Az ugyanakkor intő jel lehet a portugál Paulo Sousa csapata számára, hogy meglepő döntetlennel kezdett a hazai pontvadászatban, vasárnap 1-1-et játszott a vendég Pápával.

  • Videoton - Gent 2012-08-02 20:30:00

A Gent a hétvégén győzelemmel rajtolt a belga bajnokságban: vasárnap 2-0-ra nyert a hazai környezetben Lierse ellen, míg az EL előző selejtezőkörében a luxemburgi Differdange gárdáját búcsúztatta kettős győzelemmel (1-0, 3-2).

"A kezdőcsapatot csak holnap hirdetem ki, de senki ne aggódjon, erős csapattal fogunk kiállni. Egyértelmű célunk, hogy megnyerjük a mérkőzést. Nem sokat tudok a Videotonról, a Slovan elleni meccsüket láttam csak. A legfontosabb, hogy több gólt lőjünk, mint amennyit kapunk. A mérkőzésen egyébként bármi előfordulhat, elképzelhető, hogy úgy alakul a mérkőzés, hogy a lefújás után elégedett leszek mondjuk egy döntetlennel is. De most a meccs előtt kizárólag győzelemben gondolkodom. Hogy mi döntheti el a mérkőzést? Az első gól" - fogalmazott Trond Sollied, a belga együttes norvég trénere.

A 20:30 órakor kezdődő összecsapásról élő, szöveges közvetítést olvashattok a hathárom.hu-n.