London 2012

Szász Emese kikapott, ezzel búcsúzott

  • MTI

Szász Emese az első mérkőzésén vereséget szenvedett a londoni olimpia hétfői női párbajtőrversenyében, így gyorsan befejezte szereplését.

Kulcsár Győző 2010-ben világbajnoki ezüstérmes, 2006-ban vb-bronzérmes tanítványa a dél-koreai Csoj In Jeong ellen kezdett, s az első három perc "ismerkedése" után 4-4 állt az eredményjelzőn. A második szakaszban is felváltva estek a találatok, majd 8-8-cal vonultak az újabb pihenőre a felek. Az asszó harmadik részében 10-10 után Csoj kétszer is megszúrta Szászt, 12-10, majd 13-11 lett, 13-12 után pedig ismét a dél-koreai talált kétszer.

A Vasas 29 éves vívója - aki az elmúlt év végén könyökműtéten esett át - elkeseredetten rogyott le a pást szélére, mestere pedig hasztalan vigasztalta.

Szász Emese könnyeivel küszködve nyilatkozott később az MTI-nek:

"Nagyon csalódott vagyok. Ellenfelem nagyon pontosan vívott, én ezzel szemben pontatlan voltam, ezért kaptam ki. Tavaly, a világbajnokságon is alulmaradtam vele szemben, de azt hittem, csak azért, mert a könyöksérülésem miatt alig tudtam felemelni a kezemet. Az egész felkészülésem nyugodtan telt, s bár tegnap már kissé feszült voltam a rajt előtt, nyugodtan mentem fel a pástra is. Szilágyi Áron tegnapi sikere engem is feldobott, szerettem volna én is valami hasonlót véghezvinni, sajnos nem jött össze."