London 2012

Szilágyi Áron egyre jobb, óriási fölénnyel jutott a döntőbe

A 22 éves Szilágyi Áron remekül vívva bejutott a férfi kardozók egyéni versenyének döntőjébe, miután legyőzte az orosz Nyikolaj Kovaljovot a londoni olimpián.

Szilágyi Áron a gyengécske malajziai Yu Peng Kean elleni sima, a pekingi címvédő kínai Csong Man elleni közepesen nehéz és a német junior világbajnok Max Hartung ellen kiélezetten végződő mérkőzések után került szembe a háromszoros csapatvilágbajnok Kovaljovval, aki ellen jól kezdett, az első két találatot ő vitte be.

Ezt követően azért az orosz is belerázódott a meccsbe, szoros álláson tudta tartani a mérkőzést. Kettőnél többel Szilágyi sokáig nem tudott vezetni (2-1, majd később 5-3), ráadásul rengeteg volt az együttes találat.

Szilágyi Áron örül az orosz Nyikolaj Kovaljov elleni győzelmének a londoni olimpián a férfi kardozók egyéni versenyének elődöntőjében.

Mindkét kardozó támadólag lépett fel, 5-5 után azonban a 22 esztendős magyar fiú a kezébe vette az irányítást, és három agresszív akcióval pillanatok alatt eljutott a 8-5-ös technikai szünetig.

A pihenő után Kovaljov vált agresszívabbá, rendre nekirontott Szilágyinak, de csak 8-7-ig tudott feljönni. Ez után megint a magyar vívó újított, többször közbevágott az orosz legyezéseinek, majd remek riposztokat is bemutatott, ezekkel 12-7-re vezetett.

Tovább folytatta a remeklését, Kovaljov nem tudott mit kezdeni a gyorsaságával. Neki volt ugyan jobb szurkolótábora, de a páston Szilágyi sokkal erősebb volt, három egyértelmű egylámpás találattal 15-7-re, hatalmas különbséggel nyert, így bejutott a fináléba, azaz legalább ezüstérmes lesz.

A döntőt magyar idő szerint 20:10 órakor vívják.