London 2012

Nem lesz gatyában turkálás a focimeccsek előtt

  • VNA

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem tervezi a parazita marketing akciók megelőzését a foci tornán, de ha valaki vét a szabályok ellen, azt súlyosan megbüntetik.

Jó hírt kaptak a londoni olimpia labdarúgó tornáján részt vevő csapatok. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság egy érdekes felvetésre reagálva egyértelműsítette, hogy nem tervezik ellenőrizni a foci tornán pályára lépő játékosok nadrágjait. Az olimpián ugyanis a "szokásosnál" is szigorúbb a reklámok tiltása, így semminemű marketingtevékenységet nem folytathatnak a csapatok.

A kérdés a labdarúgó Eb-n látott Nicklas Bendtner féle nadrág-ügy hozta előtérbe, amely a szabályozások megkerülésének és az ún. parazita-marketingnek az egyik megnyilvánulása lehet. Ennek megismétlődésének eshetőségét vetette fel az egyik újságíró az olimpiai tornára vonatkoztatva, amelyre válaszolva a NOB egyik vezető tisztviselője, Denis Oswald kifejtette, hogy nem lenne túl praktikus a játékosok alsóneműjének ellenőrzése a találkozókon. Ugyanakkor, ha valaki mégis hasonló "trükközésben" gondolkozik - és tervét meg is valósítja -, akkor azt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szigorúan szankcionálni fogja.