Diósgyőr

Seydit a ramadán miatt cserélte le Sisa Tibor

Sisa Tibor az Újpest elleni mérkőzés után csapatával ünnepelt, de már szombat délelőtt edzést tartott.

Hazai pályán győzött a Diósgyőr 2-1-re az Újpest ellen a labdarúgó NB I első fordulójában. Sisa Tibor győzelemmel tért vissza, de a három pont megszerzése ellenére korántsem volt elégedett csapatával.

"A csapat tanulási szakaszban van. Folyamatosan fejlődünk taktikailag, fizikálisan pedig figyelni kellett a frissülésre. Emellett sok sérültünk volt, akik közt akadt olyan, aki nagyon sok edzést hagyott ki, míg mások éppen csak most csatlakoztak a kerethez. Az edzőmérkőzéseken lehetett volna sérüléssel bajlódó játékost beerőltetni a csapatba, és ezzel jó eredményt elérni, de akkor most jelentkeztek volna a problémák. Nem ért volna annyit, ráadásul így lehetőségem adódott mérkőzésszituációban megfigyelni az egész játékoskeretet. Fontosak voltak az edzőmérkőzések, de az Újpest elleni játékra sem mondom azt, hogy ez az, és minden tökéletes. Voltak pozitívumok, de ettől lesz és kell, hogy jobb legyen. A csapatnál sok minden visszaköszönt az elvártakból, látszódott a fegyelmezettség és a koncentráció és megjelentek bizonyos általam elvárt stílusjegyek is. A támadásvezetések során több olyan megoldást is láttam, amit az edzéseken gyakoroltunk, például az első gólunk egy Luque és Fernandez által jól végrehajtott begyakorolt figurát követően született. Mikor az ellenfél minden mindegy alapon kitámadott, akkor sem mentünk bele egy adok-kapokba, ami könnyen egy 2-2-es állást eredményezhetett volna. Persze tisztában vagyok vele, a későbbiekben lesznek hullámvölgyek, de ha beletesszük a szükséges munkát, akkor ezek a lehető legrövidebb ideig tartanak. Ezért kérem a türelmet mindenkitől, mert ez egy mérkőzés volt, nagyon sok van még hátra a bajnokságból és szeretném, ha még több, még jobb és még szebb lenne az idő múlásával."

Sisa Tibor (jobb oldalon) örült a győztes visszatérésnek - Fotó: boon.hu

A dvtk.eu-nak arról is beszélt a tréner, miért hagyta el idő előtt a pályát Seydi, a csapat egyik legjobbja.

"Seydinek voltak ígéretes momentumai, érződött, hogy van benne lehetőség. Ugyanakkor hívő mohamedánként tartja a ramadánt, így napkeltétől napnyugtáig nem vesz magához ételt és italt. Ameddig lehetett benne erő, addig szerettem volna pályán tartani. A focihoz néha kell egy kis megérzés is, jó döntés volt fenntartanom a pályán. Mégha Bacsa Patrik jól is szállt be a mérkőzésbe, neki is volt ziccere, amit kicsit rutinosabb játékosként biztosan ki fog használni."

Sisa Tibor azt is elmondta, mivel teltek a mérkőzés utáni órák a csapatával.

"Már közel három évtizede edzősködöm, így bevett menetrendje van ennek. A mérkőzés után szeretek egy kicsit a csapattal lenni, mert az a világ rendje, hogy a győzelem örömmel kell hogy járjon. Ilyenkor szeretek boldog arcokat látni, mert ez az egy napunk van, hogy örüljünk. Szombaton délelőtt már edzést tartottam, ilyenkor egy értékelést követően előre kell tekinteni. Én személy szerint természetes módon annyira beleélem magam a mérkőzésbe, hogy utána függetlenül az eredménytől nehezen tudok elaludni. Ilyenkor előveszem a tollam, és kiírom magamból a gondolataimat. Mérkőzés közbeni észrevételeimet vetem papírra: mi az, ami megjelent az edzéseken gyakoroltakból, milyen hiányosságokat vettem észre, akár egyénre lebontva is, illetve az ellenfélről mindent, amit majd a tavaszi mérkőzésünk előtt lesz hasznos visszaolvasni. Ez akár tíz oldal is lehet, de amikor befejezem, fújok egyet és már megy az elalvás is."