U16-os válogatott

Nem vallottak szégyent a magyar fiatalok a Slavia Praha ellen

Szepessy László szövetségi edző elégedett volt játékosok hozzáállásával, az 1-1-es döntetlennel végződő összecsapáson. A magyar U16-os válogatott végül büntetőkkel szenvedett vereséget.

A magyar U16-os válogatott a cseh Slavia Prahával játszott 1-1-et a szlovákiai Zsolnán rendezett nemzetközi U17-es torna első játéknapján péntek este. Az mlsz.hu beszámolója szerint a kétszer 30 perces mérkőzés kiegyenlített játékot hozott, mindkét oldalon adódtak helyzetek, az első félidőben ezek közül egy sem végződött góllal. A folytatásban az idősebb, így fizikailag erősebb cseh játékosok helyenként enyhe mezőnyfölényben játszottak, de a vezetést a mieink szerezték meg Oláh Ádám révén. Az előnyt nem sikerült megtartani, a Slavia a hajrában egyenlített, és ezt követően az eredmény már nem változott. Az 1-1-es végeredmény után büntetőrúgások következtek, ebben a prágaiak 5-4-re nyertek.

"Nagyon komoly játékerőt képviselő ellenféllel mérkőztünk, a csehek koruknál fogva magasabbak, fizikailag jobb felépítésűek voltak nálunk, de ezt játékunkkal kompenzálni tudtuk, és végig egyenrangú ellenfelek voltunk - mondta a lefújás után Szepessy László szövetségi edző. - Támadásban kicsit pontosabban kellett volna játszanunk, a végjátékban, az utolsó passzoknál ugyanis többször is hibáztunk, pedig a helyzetek alapján több gólt is szerezhettünk volna. Reális eredmény született, figyelembe véve, hogy ez volt az első felkészülési mérkőzésünk, megfelelő teljesítményt nyújtottunk, a játékosok hozzáállásával, küzdeni tudásával elégedett vagyok. Fontos hangsúlyozni, hogy egy-másfél évvel idősebb labdarúgókkal felálló, összeszokott ellenfelekkel mérkőzünk ezen a tornán, ebből a szempontból egy-egy döntetlen is bravúros teljesítménynek számít."