London 2012

Mohamed Aida a 16 közé jutott, az első kiemelt következik

A magyar vívók közül elsőként a tőröző Mohamed Aida mutatkozott be a londoni olimpián, és a 32 között 15-10-re megnyerte első asszóját az amerikai Nzingha Prescod ellen.

Mohamed Aida örül, miután győzött az amerikai Nzingha Prescod ellen és bejutott a legjobb 16 közé a 2012-es londoni nyári olimpia női tőr egyéni versenyében a londoni ExCel központban 2012. július 28-án. MTI Fotó: Kollányi PéterA magyar vívó az első körben erőnyerő volt. Prescod ellen 4-2-re nyerte az első három percet, majd a második felvonást követően már 10-4-re vezetett. A záró szakaszban keményen támadott az amerikai, de már nem volt esélye felzárkózni.

"Nem készültem könnyű csatára, és nem is volt az. A következő ellenfelem a világranglista alapján a legerősebb lesz, az olimpiai ezüstérmes Nam, most éppen ezért nem pazarolhattam el az energiáimat. Úgy vélem, egyenlő esélyekkel indulunk harcba, igaz, az utolsó találkozásunkkor kikaptam tőle" - mondta az MTI-nek Mohamed.

A nyolcaddöntőben a dél-koreai Nam Hjun Hi vár Mohamedre, aki 15-9-re nyerte asszóját az ukrán Olga Lelejko ellen. Nam az olimpiai női tőrverseny első számú kiemeltje, négy éve Pekingben ezüstérmet szerzett, emellett világbajnokságon kétszer is harmadik volt.

Mohamed magyar idő szerint 15:10 órakor lép pástra a dél-koreai ellen.