London 2012

Csernoviczki Éva bronzéremért küzdhet

A 48 kg-os cselgáncsozó Csernoviczki Éva megnyerte vigaszágas mérkőzését a kínai Vu Su-kennel (Wu Shugen) szemben, így délután a bronzéremért küzdhet a londoni olimpián.

A 48 kg-os Csernoviczki Éva megnyerte a vigaszágon első találkozóját a londoni olimpia cselgáncstornáján szombaton, s a bronzéremért léphet tatamira.

Jukóval vezethetett volna Csernoviczki, majd hosszas tanakodás és videózás után ezt törölték. A kínait aztán megintették, majd második figyelmeztetését is megkapta, vagyis egy jukóval vezetett a magyar lány. Végül Két vazaari után ipponnal, 45 másodperccel a találkozó vége előtt győzött Csernoviczki.

"Felszabadult voltam, éreztem, hogy meglesz a meccs" - mondta Csernoviczki az MTI-nek. "Nem zavart meg, hogy az elején elvették egy akciómat, mentem tovább előre." Hozzátette: az elvesztett negyeddöntő után egy kicsit pihennie kellett, hogy magához térjen, de a friss levegő segített.

A magyar judoka a bronzéremért mérkőzhet, és már biztosan pontszerzőként végez, a rosszabb forgatókönyv szerint az ötödik lehet. A 25 éves magyar a harmadik helyért a világ- és Ázsia-bajnok japán Fukumi Tomokóval találkozik, magyar idő szerint 16:03-kor.