Orosz foci

Csapata legjobb játékosa volt Dzsudzsák Balázs, mégis kikaptak - videó

Majdnem nyolcvan percet játszott Dzsudzsák Balázs a Dinamo Moszkva legutóbbi meccsén, melyet csapata 2-0-ra elvesztett a Zenit Szentpétervár otthonában. A magyar szélső ígéretesen mozgott mindkét oldalon, de nem volt kinek passzoljon, így kevés gólhelyzetet alakított ki társai számára.

Csapata legreménytelibb játékosa volt Dzsudzsák Balázs a Dinamo Moszkva második bajnokiján Huszti Szabolcs egykori csapata, a Zenit Szentpétervár ellen. A szélső többször is cserélgette pozícióját a másik Dinamo-szélsővel, Kokorinnal, de egyértelműen őt keresték többet a társak. Több nagyszerű beívelése is volt, például az első félidő végén két ember között találta meg Kevin Kuranyit, aki gyönyörű mozdulattal ollózott mellé. A fordulás után Balázs kevésbé volt akcióban, ehhez hozzájárult az is, hogy egyre kevésbé bírta csapata a labda utáni futást. Ezért Szilkin mester le is cserélte bő tíz perccel a vége előtt, hogy tartalékolja a hét közbeni Európa Liga-selejtezőre.

A meccset végig kontroll alatt tartotta a hazai pályán játszó Zenit, a Dinamónak csak ritkán voltak jó momentumai. Ehhez az is hozzájárult, hogy a 10. percben az Európa-bajnokságon betliző Kerzsakov gyönyörűen talált a kapuba, miután egy Criscitótól kapott labdát egy mesterlövész pontosságával lőtt a bal felső sarokba.

A vezetés után ráült az eredményre a szentpétervári csapat, sokat tartotta a labdát, de nem törekedett a gólszerzésre. Így kisebb meglepetésre jutott a 71. percben kétgólos előnyhöz, amikor a hazaiak olasz balhátvédjének, Criscitónak felfutásával nem tudott mit kezdeni a vendégvédelem, Gyenyiszov zseniális meglátással emelte be a látogatók mögé a labdát, a kapussal szemben meg már nem volt nagy nehézség befejezni az akciót. Ezzel érdemben véget ért a meccs, megérdemelten tartotta otthon a Zenit a három pontot.

A Dinamo rosszul kezdte a szezont, eddig két mérkőzésből két vereséget szenvedett, 0-3-as gólkülönbséggel az utolsó helyen áll a fővárosi csapat. A következő játéknapon városi rangadót vív majd az első fordulóban győzelemmel kezdő Szpartak Moszkvával.

Premjer Liga, 2. forduló
Zenit Szentpétervár - Dinamo Moszkva 2-0 (1-0)
 
Szentpétervár, Petrovszkij-stadion, 21 000 néző. Jv: V. Meskov.
Gólszerzők: Kerzsakov (10.), Criscito (71.)
Sárga lap: Bisztrov (32.), illetve Lomics (28.), Miszimovics (76.)
 
Zenit: Malafejev - Hubocan, Alves, Lombaerts, Criscito - Fajzulin (Zirjanov, 61.), Gyeniszov, Sirokov (Kanunnyikov, 68.) - Bisztrov (Lukovics, 81.), Kerzsakov, Semak
 
Dinamo: Sunyin - Fernandes (Schildenfeld, a szünetben), Wilkshire, Lomics, Rikov - Dzsudzsák (Nekajcsik, 79.), Miszimovics, Kokorin (Juszopov, 69.), Szemsov, Noboa - Kuranyi