London 2012

Verhető ellenfelekkel kezdenek cselgáncsozóink

  • MTI

Mind a nyolc magyar résztvevő verhető ellenféllel kezd a londoni olimpia cselgáncstornájának csütörtöki sorsolása alapján.

A küldöttség fele erőnyerőként csak a legjobb 16 között kapcsolódik be a szombattól jövő péntekig tartó küzdelmekbe, hárman a 32, Ungvári Miklós pedig a 64 között kezdi meg szereplését. A tavaly világbajnoki bronzérmes Csernoviczki Éva (48 kg) nyitja a sort szombaton a nyolcaddöntőben, ahol a pályafutása során eddig mindössze két Világkupa-ezüstöt nyert holland Birgit Ente lesz az ellenfele. Győzelem esetén a negyeddöntőben az Eb-második holland Charline van Snick vagy a vb-harmadik dél-koreai Dzsung Jeon Csung következhet Csernoviczkinek.

A háromszoros vb-bronzérmes és Európa-bajnok Ungvári Miklósnak (66 kg) vasárnap várhatóan nem jelent majd megoldhatatlan feladatot a 64 között az afgán Adzsmal Faizzada, mint ahogy csekélyebb erőt képvisel a 32 közt a belize-i Eddermys Sanchez is. A nyolcaddöntőben aztán az Eb-harmadik szlovén Rok Draksic vagy a venezuelai Ricardo Valderrama jöhet a 31 éves magyarnak.

Hétfőn a vb-bronzérmes Karakas Hedviget (57 kg) szólítják szőnyegre, elsőként a 32 között a spanyol Concepcion Bellorin ellen, aki eddig három Világkupa-bronzot gyűjtött. Második mérkőzésén az Eb-harmadik német Miryam Roper vagy a világbajnoki ezüstérmes brazil Rafaela Silva szállhat szembe az UTE dzsúdósával.

Kedden Csoknyai László (81 kg) az indonéz Putu Wiradamunggával kezd a 32 között, majd az Ázsia-bajnokságon harmadik üzbég Jahjo Imamov vagy a súlycsoport egyik legjobbja, az olimpiai ezüstérmes és kétszeres világbajnok dél-koreai Dzse Bum Kim következhet.

A szerdán érdekelt két magyar közül a kétszeres vb-második Mészáros Anett (70 kg) a nyolcaddöntőben az Eb-ezüstérmes Kerstin Thiele vagy az Óceánia-bajnok új-zélandi Moira de Villiers ellen kezd, a négy közé jutásért pedig az egyik favorit, az olimpiai ezüstérmes és világbajnok holland Edith Bosch vagy a hazai közönség előtt szereplő, három Világkupa-versenyt nyert Sally Conway várhat rá.

Az utolsó pillanatban kvótát kapott Madarász Tamás (90 kg) ugyancsak szerdán, a sorsolás értelmében erőnyerőként, a 16 között mutatkozik be, igaz, ott rögtön a vb-harmadik üzbég Dilsod Horjev vagy az Európa-bajnok svéd Marcus Nyman lesz az ellenfele.

Csütörtökön a kétszeres Európa-bajnok Joó Abigél (78 kg) a 16 között a burundi Odette Ntahonvukiyével vagy a gaboni Audrey Kolumbával kezd, majd a negyeddöntőben a világbajnok amerikai Kayla Harrison vagy az Eb-aranyérmes orosz Vera Moszkaljuk vár rá.

A dzsúdótorna jövő pénteki zárónapján a legnehezebbeknél (+100 kg) szereplő, háromszoros Eb-ezüstérmes Bor Barna a 32 között a két Világkupa-ezüstnél tartó holland Luuk Verbij ellen kezd, majd az iráni Mohamed Rodaki vagy a marokkói El-Mehdi Malki következhet, aztán a negyeddöntőben valószínűleg a vb-második, Eb-aranyérmes német Andreas Tölzerrel csap össze.

A magyar cselgáncsozókról további információkat, érdekességeket itt olvashatsz.