Európa Liga

Azt értük el, amit akartunk - Paulo Sousa

Gólnélküli döntetlennel végződött a Videoton - Slovan Bratislava mérkőzés, így 1-1-es összesítéssel a székesfehérvári alakulat jutott tovább az Európa Liga selejtezőjének harmadik fordulójába. Paulo Sousa elégedett volt játékosai hozzáállásával, míg Sándor György szerint egy "melós" meccsen vannak túl.

"Gratulálok a játékosaimnak és a szurkolóknak is, akik szép számban megjelentek, és fantasztikus légkört teremtve biztatták a csapatot. A Slovan nagyon kemény gárda, tudtak játszani a széleken, voltak beíveléseik, és kisebb területen is jól játszottak, ám mi megbirkóztunk ezekkel. Azt mondatjuk,  hogy minden helyzetben jól reagált a csapat. Ott vagyunk a következő fordulóban, azt az eredményt értük el, amit akartunk, így elégedett vagyok” - mondta a lefújást követően Paulos Sousa a találkozót közvetítő m2-nek.

A fehérváriak csapatkapitánya, Sándor György szerint egy "melós" meccsen vannak túl.
„Ez a mérkőzés a munkáról szólt, nem volt sokat nálunk a labda - nyilatkozta a Videoton tizenegyese. "Taktikusak voltunk, a továbbjutásra játszottunk, amihez kint elegendő előnyt szereztünk az első meccsen. A Gentre még nem gondolunk, majd természetesen kielemezzük, ahogy a többi ellenfelet. Egyelőre a vasárnapi bajnokira koncentrálunk, aztán az európai kupameccsre, szeretnénk minél tovább jutni a nemzetközi porondon.”

Európa Liga-selejtező, 2. forduló
Videoton FC - Slovan Bratislava (szlovák) 0-0
Továbbjutott: a Videoton, 1-1-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal.
Székesfehérvár, 10 ezer néző, v.: Antony Gautier (francia)
sárga lap: Nikolics (40.), Kovács I. (75.), Walter Lee (86.), Bozovic (92.) illetve Milinkovic (47.), Peltier (69.), Bagoyoko (73.)
Videoton: Bozsovicc - Szolnoki, Caneira, Vinicius, Stopira - Tóth B. (Kovács I., 67.), Mitrovics - Gyurcsó (Torghelle, 86.), Sándor, Oliveira (Walter Lee, 81.) - Nikolics
Slovan Bratislava: Putnocky - Bagayoko (Jánosik, 88.), Gorosito, Pauschek, Luksik - Kopunek, Grendel (Szarka Á., 83.) - Peltier, Halenár (Hlohovsky, 79.), Milinkovics - Sebo
Szöveges tudósítás
Videoton - Slovan Bratislava