MotoGP

Spies elhagyja a Yamahát, Rossi érkezik a helyére?

A gyorsaságimotoros-világbajnokságban (MotoGP) versenyző Ben Spies megerősítette, hogy a szezon végén elhagyja a Yamaha istállót.

A MotoGP-ben versenyző Ben Spies megerősítette, hogy a szezon végén elhagyja a Yamaha istállót."Úgy döntöttem, hogy elhagyom a szezon végén a Yamahát. Ennek ezernyi oka van". Ezt később részletesebben ki fogom fejteni - írta a Twitteren az amerikai motoros, a bejegyzést később törölték. Később ezt írta: "A hivatalos bejelentésig nem kommentálom ezt a hírt."

Spies 2009-ben világbajnok volt a Superbike-ban, a MotoGP-ben tavaly az 5. helyen végzett összetettben, eddigi két és fél éve alatt egy futamot nyert a királykategóriában. A mostani szezonban mindössze a 10. helyen áll a pontversenyben, míg csapattársa, Jorge Lorenzo vezeti a bajnokságot.

A japán csapat valószínűleg a hétvégi, Laguna Seca-i Nagydíjon jelenti be Spies távozását. Egyes spekulációk szerint a Ducatinál csak szenvedő Valentino Rossi lesz az utódja, a "Dottore" visszatér oda, ahol hét világbajnoki címéből (MotoGP) négyet nyert.