London 2012

Mindenki felfogja, mit jelent az olimpia - Kásás Tamás

Pénteken útnak indul Londonba a címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott is, amelynek tagjai egytől egyig várják már hogy medencébe szállhassanak.

Kásás Tamás rutinjának köszönhetően tudja, mi vár rájuk Londonban

Kemény Dénes legénysége megterhelő időszakon van túl, hiszen a felkészülés jegyében több mint tíz mérkőzést játszottak az elmúlt három-négy hétben. A magyar csapatnak szüksége is volt az alapos munkára, hiszen nem kisebb tettre készülnek, minthogy zsinórban negyedik alkalommal is leigázzák a világot. "Úgy gondolom, hogy nem kell senkit visszafogni, azért azt mindenki felfogja, hogy az olimpia mit jelent. Sokkal nagyobb a várakozás, mint mondjuk egy másik világversenyen. Tehát amikor az ember megérkezik, és meglátja itt-ott az olimpiai ötkarikákat, akkor már úgy megdobban a szíve, és teljesen rááll fejben erre az egészre" - mondta a háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás a válogatott hivatalos oldalának, aki a fenntartható belső feszültségről is beszélt. "Az a jó, hogyha végig kitart, de mondjuk nagyon nehéz azt két héten keresztül fenntartani száz százalékosan. Mondjuk a csoportunk ebben segíteni fog, mert nagyon nehéz, és minden meccsre oda kell figyelnünk, még az angolra is. Ugye ezt Dublinban észrevettük, hogy ha könnyedén vesszük őket, vagy könnyelműen, akkor ők is nagyon kellemetlen ellenfél tudnak lenni. Persze azért meg fogjuk verni őket, de ezzel csak arra akarok utalni, hogy minden meccsen száz százalékosan kell majd összpontosítanunk."

A szövetségi kapitány véleménye szerint annál többet nem lehetett dolgozni, mint amit a csapat dolgozott az elmúlt időben. "Azt hiszem, hogy ennél többet nem tudtunk csinálni, lehetett látni még a fáradtan játszó csapaton is, hogy azért jól vízilabdáznak – a Vodafone Kupán. Nyilván az eredmények fogják majd eldönteni, hogy a felkészülés milyen volt. A felkészülésen alapvetően az ember azt tudja megoldani, hogy a csapata a torna elejétől a legvégéig jó állapotban legyen, és lelkileg egységesen megvalósítsa azt, ami a tehetségéből, tudásából fakad – ez az edző dolga. Ezt aztán az ellenfelek meg tudják akadályozni" - mondta Kemény Dénes, a válogatott szövetségi kapitánya.

A magyar válogatott az olimpia B-csoportjába került, ahol az Egyesült Államok, Szerbia, Montenegró, Románia és Nagy-Britannia lesz majd az ellenfél.

"Nehéz csoportba kerültünk, de mivel a továbbjutásunk nem szabad, hogy kérdéses legyen, talán még szerencsés is, hogy lesz pár kemény meccsünk az elején. A negyeddöntőben is olyan ellenfelet kaphatunk, amely ellen esélyesként szállhatunk majd vízbe" – mondta Kásás.