London 2012

Az éremesélyes Szász Emese kevésbé izgul, mint a pekingi olimpia előtt

  • MTI

Csupán négy magyar vívó utazik a londoni olimpiára, azaz a szokásosnál jóval kisebb a legsikeresebb magyar ötkarikás sportág versenyzői küldöttsége, ezzel együtt korántsem elképzelhetetlen, hogy szép eredményekkel tér majd haza a csapat.

Csampa Zsolt, a Magyar Vívószövetség közelmúltban megválasztott elnöke kedden fogadást adott a tőröző Mohamed Aida, a párbajtőröző Szász Emese és Imre Géza, valamint a kardozó Szilágyi Áron, továbbá edzőik tiszteletére, és a budapesti összejövetelen annak a reményének adott hangot, hogy mind a négy vívó nyugodtan versenyez és sikeresen szerepel majd.

Megemlítette, hogy jobb lett volna nagyobb teremben rendezni a találkozót, de a kvalifikációs versenyeken elért eredmények alapján most ekkora is elég volt. Ehhez is kapcsolódva a távlati elképzelésekre utalva jelezte, hogy közép-, illetve hosszú távú tervet kell kidolgozni, amelyhez valószínűleg meglesz a támogatás, és a cél az, hogy közösen jó irányba tereljék a sportág hajóját.

A második olimpiájára készülő Szász Emese az MTI-nek elmondta, hogy most kevésbé izgul, mint négy éve.

"Könyöksérülésemből felépültem, ha jól bemelegítek, nincs baj" - utalt arra, ami miatt a vártnál lényegesen nehezebben, az utolsó lehetőséget megragadva tudta csak kiharcolni a részvétel jogát.

A vívócsapat vezetője Kamuti Jenő, a szövetség tiszteletbeli elnöke, olimpiai ezüstérmes egykori tőrvívó lesz. A négy versenyző közül elsőként az immár ötödik olimpiáján szereplő Mohamed Aida indul útnak, ő már csütörtök este gépre száll, majd pénteken követi őt Szász Emese és Szilágyi Áron, végül vasárnap utazik Imre Géza. A hétvégén már két magyar is pástra lép: Mohamed szombaton, Szilágyi vasárnap versenyez.