Gyász

Elhunyt Nagykaposi Elemér

Hetvenegy éves korában elhunyt Nagykaposi Elemér, korábbi utánpótlás- és B-válogatott labdarúgó, aki 1962 és 1966 között a Debreceni VSC és az Ózdi Kohász színeiben szerepelt az NB I-ben. Edzőként a DVSC együttesét irányította a legmagasabb osztályban, 1990–1991-ben, fél szezonon keresztül - adta hírül az mlsz.hu.

A klub szurkolói által Tanár úrnak becézett, agráregyetemet végzett fedezet, majd középhátvéd 1940. szeptember 27-én született. A DASE-ből a hatvanas évek elején került a DVSC-be, ahol aztán 1962 és 1964 között 61 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, két gólt szerzett. 1962 augusztusában, a Pécsi Dózsa ellen Lyka Antal együttesében debütált az élvonalban. Az 1965-ös szezont a második vonalban töltötte, majd 1966 elején átigazolva, az idény végén az Ózdi Kohász együttesében zárta élvonalbeli karrierjét.

1962-ben szerepelt az utánpótlás válogatottban, a jugoszlávok ellen, Banja Lukán a Szarka – Káposzta, Marosi, Sándor – Soós, Laczkó I M.  – Kalmár, Laczkó II M., Menczel, Kuharszki, Tóth Z. összetételű csapatba szállt be a második félidő közepén, a szombathelyi Tóth Zoltán helyére.

1964 októberében Ostravában, a csehszlovákok ellen a B-válogatottban lépett pályára, a Menczel Iván két góljával megnyert találkozón, Tamás – Kiss, Nagykaposi, Juhos – Mathesz, Máté – Pál II, Nagy A., Menczel, Laczkó II M., Keglovich összetételű csapatban, amelybe aztán Kuharszki is beállt.  Néhány nappal később a Tamás – Jenei, Nagykaposi, Juhos – Menczel, Máté – Pál II, Kuharszki, Kuti, Korsós, Keglovich felállítású csapattal (csere: Laczkó II M.) 1:0-ra győzött Eszéken, a jugoszlávok ellen.

Edzői pályafutása nagy részét a Debreceni VSC csapatainál töltötte, 1990–1991-ben 15 mérkőzésen az NB I-ben is irányította a Lokit.