TIM Trófea

Bekezdett az Inter - lapszemle

Az Internazinale nyerte a Bariban rendezett háromcsapatos minitornát, a TIM Trófeát. Andrea Stramaccioni csapata a Juventust és a Milant is legyőzte.

Tegnap este a milánói kék-feketék 1-0-ra verték a Juventust, majd 2-1-re a városi rivális Milant. Annak ellenére, hogy a nyári átigazolási piacon egyértelműen a bajnoki címvédő Juve „szerepelt” eddig a legjobban (bár Lúcio eddigi teljesítményét elnézve ez nem biztos, hogy igaz) a tornát az Inter nyerte.

„Due squilli dell’Inter” vagyis „Az Inter kétszer csengetett”. Ezzel a címmel jelent meg a vasárnapi Gazzetta. A rózsaszín újság értékelése szerint a Genoa csapatától érkező Rodrigo Palacio mellett a 20 éves Coutinho volt a mezőny egyik legjobbja (a tavasszal az Espanolnak kölcsönadott brazil győztes gólt lőtt a Juve ellen), de a Gazzetta nagyon jó kritikával illette a fiatal M’Bayet is.

„Vucinic itt van” írta mai első oldalán a Tuttosport. A torinói lap összességében elégedett volt a Juventus játékával, de megjegyezte, egy igazi sztár nagyon hiányzik elölről. Fontos megemlíteni, hogy Pepe mellett Cáceres is megsérült, ami a Stadio San Nicola gyepszőnyegét figyelembe véve nem meglepetés. A torna végén Antonio Conte meg is jegyezte, ezen a talajon lehetetlenség lett volna jobban és pontosabban játszani.

A Tuttosport vasárnapi címlapján az egyik fő riválisnak tartott Milannal is foglalkozott. Az újság Adriano Gallianira hivatkozva megírta, hogy a klub kész visszafizetni a Thiago Silva-Zlatan Ibrahimovic kettős távozása miatt csalódott szurkolók számára a korábban megvett bérletek árát. Ezen kívül a Milan ügyvezetői igazgatója azt is elárulta, hogy a védelem megerősítésére az Interes Andrea Ranocchiát szemelték ki.

„Inter super, Lucio che fai?” vagyis „Szuper Inter, Lúcio mit csinálsz” - írta első oldalán a  Corriere dello Sport. A római kiadású sportnapilap az Inter visszafogott dicsérete mellett főleg a Juve gyenge védekezését emelte ki. A Cds címlapján a Trofeo Tim mellett természetesen a Romát érintő legfrissebb hírekkel is foglalkozott. Az Egyesült Államokban túrázó együttes edzője, Zdenek Zeman a scudetto megszerzésének lehetőségéről nyilatkozott, Francesco Totti pedig Mattia Destro leigazolásának fontosságát hangsúlyozta.