Átigazolás

Vége Gago madridi kálváriájának - a Valencia szerződtette

Argentin válogatott középpályással erősítette meg keretét a Valencia, miután leigazolta Fernando Gagót a spanyol bajnok Real Madridtól. A középpályás 5 millió euróért igazolt a Turia-partiakhoz, ahol négyéves szerződést kötött és évente 1,5 milliót fog keresni.

Gago még 2007 telén igazolt Madridba a Boca Juniors csapatától, de a Realnál huzamosabb időn át nem tudott alapemberré válni. A 2007/08-as idényben még meghatározó eleme volt a bajnokcsapatnak, de később egyre kevesebb lehtőséget kapott. Xabi Alonso 2009-es majd Sami Khedira 2010-es érkezését követően végleg partvonalra került, olyannyira, hogy a 2011/12-es idényt már a Serie A-s Romában töltötte kölcsönben.

Fernando gagót szerződtette a Valencia.

Az olasz fővárosban harminc bajnokin is pályára lépett, de a Farkasok nem vásárolták meg végleg, így az argentin nyáron visszakerült a Real Madridhoz, amely most túladott rajta. Gago Valenciában a középpályán együtt játszhat válogatottbeli társaival, Éver Banegával és Tino Costával.

Az argentin játékos csütörtökön érkezett Valenciába, pénteken esik át a kötelező orvosi vizsgálaton, s ezt követően hivatalosan is bejelentik szerződtetését. Gago nem az egyedüli aki a Real Madridtól a Valenciához igazolhat, hiszen a tavaly már a Denevéreknél szereplő Sergio Canales esetében is közel a megegyezés, őt mintegy nyolcmillió euró fejében igazolná át az elmúlt idény harmadik helyezettje.

Fernando Gago a mexikói Andrés Guardado és a portugál Joao Pereira után a Valencia együttesének harmadik jelentősebb nyári szerzeménye.