Átigazolás

A Carroll-körút

Liverpoolból gyakorlatilag már a szélrózsa minden irányába elküldték már Andy Carrollt nem csak a helyi szurkolók, hanem a vezérkar is. Ennek megfelelően csak Angliából az északkeleti parttól Dél-Angliáig sok helyről vannak ajánlatai a colos csatárnak.

Eddig a Milannal, a West Hammel, de még nevelőklubjával, a Newcastle Uniteddel is összeboronálták Andy Carrollt, de a legújabb fejlemények szerint maradhat jelenlegi csapatánál, a Liverpoolnál az angol válogatott középcsatár.

A szarkák a hírek szerint év végéig vették volna kölcsön a copfos támadót, heti 80 ezer fontos fizetésének nagy részét a Liverpoolra hagyva. Ezt az ajánlatot a Vörösök gondolkodás nélkül visszautasították, de ezzel egy időben jelezték, hogy nem lenne esélytelen, hogy a létramagasságú és -ügyességű támadó hazatérjen.

Ugyanakkor a friss hírek szerint az ötszörös BEK/BL-győztes visszautasította a Newcastle második, 13 millió fontos átigazolási ajánlatát, és jelezte, csak 20 millió font körüli ajánlattal lenne elégedett. Ennek oka, hogy bevonhatják Carrollt egy esetleges cserébe, melyben ellenértéke a Fulham fantasztikus szezont záró amerikai középpályása, a 17 gólt szerző Clint Dempsey lenne, akinek már csak egy év van hátra a szerződéséből.

A helyzetet tovább kavarja, hogy a két évtized után újra bajnoki címre hajtó liverpooli gárda leigazolta az olasz válogatott Fabio Borinit. Carroll ezzel huzamosabb időre a cserepadra szorulhat, ami egy ekkora pénzért (35 millió font) igazolt játékos esetében sem üzletileg, sem szakmailag nem magyarázható.

Konklúzió a hétvégén?