Skót foci

Marakodnak a Rangers helyén a kis klubok

Bírósági ügy lehet a Skót Premier League feltöltéséből a Glasgow Rangers kizárása után, mivel az előző idényben kieső helyen végzett Dunfermline nehezményezi, hogy a Dundee kapta meg a lehetőséget az első osztályú szereplésre.

A Dundee a másodosztály második helyén végzett a feljutó Ross County mögött, a Dunfermline pedig a Premier League-ben volt utolsó, nyolcpontos hátránnyal a Hibernian mögött. A skót liga illetékesei a Dundeet kérték fel arra, hogy töltse be a kizárt Rangers helyén, elmondásuk szerint "tisztán sportszempontok alapján", a Dunfermline vezetői azonban ezzel nem értenek egyet.

John Yorkston a Dunfermline elnöke 2012-ben.

"Nem látok racionális indokot arra, hogy miért a Dundeet választották. Többször kértünk választ, de nem kaptunk. Valószínű, hogy jogi úton próbáljuk majd orvosolni a dolgot. Vannak barátaim magas helyeken az igazságszolgáltatásban, és szerintük jó esélyünk van egy ilyen ügyben. A szezon kezdetét azonban nem akarjuk felborítani" - mondta John Yorkston, a Dunfermline elnöke.

Az 54-szeres bajnok Rangers kizárása mellett azt követően döntöttek a Premier League-ben szereplő csapatok, hogy a klub a tavasz folyamán csődbe ment, felszámolták, majd újraalapították. Bár megvolt a lehetőség arra, hogy csak a másodosztályba kerül a fővárosi csapat, végül a negyedosztályba taszították az ellenfelek.