Átigazolás

Fülöp Márton Görögországba igazolt - hivatalos

A 24-szeres válogatott kapus, Fülöp Márton elhagyta az angol West Bromwich Albion csapatát és a görög első osztályú Aszterasz Tripolisz együtteséhez szerződött. Az átigazolásról a görög klub hivatalos honlapja is beszámolt.

Fülöp 2004-től egészen idén nyárig játszott Angliában, a nyolcéves periódus alatt kilenc különböző klubban fordult meg, meghatározó szerepet a Coventry, a Sunderland és az Ipswich csapatában töltött be. A legutolsó idényében a West Bromwich Albionnál szerepelt, de mindössze egy mérkőzésen lépett pályára a 2011/12-es évadban a Premier League-ben.

Fülöp Márton az Aszterasz Tripolisz csapatához igazolt

Fülöp az Aszterasz Tripolisz hivatalos honlapjának elmondta: "Nagyon elégedett vagyok, hogy egy ilyen szervezett együtteshez igazolhattam, mint az Aszterasz. Remélem, hogy a szurkolóknak a jó oldalamat tudom mutatni, szeretném, ha minél többen a helyszínen szurkolnának értünk. Minél eredményesebbek szeretnénk lenni az Európa Ligában, s a görög bajnokságban is a lehető legelőrébb szeretnénk végezni."

Az Aszterasz Tripolisz az előző idényben negyedik helyen végzett a görög Szuperligában, az Európa Ligába már jövő héten becsatlakozik, itt az azeri Inter Baku lesz az ellenfele. A 197 cm magas hálóőr kétéves szerződést kötött új csapatánál.