NBA

Az Indiana hosszabbított két kulcsemberével

Az Indiana Pacers a tavalyi idény egyik meglepetéscsapata volt, a rájátszás második köréig jutott, ahol csak a későbbi bajnok Miami Heat ellen kapott ki. A csapat magját együtt szerették volna tartani, s most két játékossal, Roy Hibberttel és George Hillel is megállapodtak.

Hibbert a tavalyi év folyamán 12,8 pontot, 8,8 lepattanót és 2 blokkot átlagolt, s a center meghívást kapott az All-Star hétvégére is. Tőle azt várják, hogy továbbra is dominálja a palánk alatti területet. Hibbertet a magasemberekben szegényes kerettel rendelkező Portland Trail Blazers is leigazolta volna, de a Pacers tartotta a Blazers ajánlatát, így magához láncolta a korlátolt szabadügynököt.

Az Indiana hosszabbított Roy Hibberttel és George Hillel

Hill tavaly nyáron érkezett San Antonióból Indianába, s első idényében 9,6 pontot és 2,9 gólpasszt ért el átlagban, úgy, hogy mindössze 25 percig volt pályán, s többnyire csereként tette ezt. Rá várhatóan nagyobb szerep hárul jövőre, mert csapata a másik irányítót, Darren Collisont Dallasba cserélte.

Érkezett ezzel szemben Charlotte-ból egy egyes poszton bevethető játékos, D.J. Augustin, aki négy éves pályafutása alatt 10,9 pontos és 4,4 gólpasszos átlagokkal rendelkezik. Az Indiana ezen kívül szerződtette a szabadügynök Gerald Green-t, és Collisonért, illetve Dahntay Jones-ért megkapta Ian Mahinmit a Dallas Maverickstől.