Európa Liga

Nehezebb lesz az itthoni meccs, mint volt az albániai - Marco Rossi

A labdarúgó Európa Liga-selejtező első fordulójában érdekelt magyar csapatok közül a Budapest Honvéd kedvező helyzetben, 1-0-ás előnyből várja a csütörtöki, hazai visszavágót albán ellenfelével szemben.

Az OTP Bank Liga legutóbbi negyedik helyezettje a Flamurtari vendégeként győzött múlt csütörtökön 1-0-ra, így a Bozsik Stadionban 20:30 órakor kezdődő összecsapáson már a döntetlen is biztos továbbjutást ér a számára.

A Honvéd játékosainak sűrű volt a programjuk szerda délután. Előbb felvételről megnézték a Flamurtari-Honvéd meccset, amelyet ismét alaposan kielemzett Marco Rossi vezetőedző, majd edzésen vettek részt. A tréningen olyan játékosok is teljes értékű munkát végeztek, akiknek kérdéses volt a csütörtöki szerepvállalásuk.

"Megfelelő hangulatban telt a napunk - kezdte Marco Rossi. - Szerencsére jó állapotban vannak a játékosok, amit jelez, hogy az odavágóhoz képest Faggyas Milánra és Vécsei Bálintra is számíthatok. A héten gondokkal küszködő Marko Vidovic is teljes értékű munkát végzett. Az edzés előtt is megnéztük az első meccs felvételét, hogy kielemezzük a történteket. Felhívtam a játékosaim figyelmét arra, hogy nem szabad hagyni, hogy területhez jussanak az albánok, mert nagyon gyors és veszélyes játékosaik vannak. Kihangsúlyoztam, hogy nem jutottunk még tovább. Hozzátettem, az első meccsen akár ki is kaphattunk volna, ezért teljes koncentrációra lesz szükség mindenkitől. A kinti mérkőzésen remek volt a hangulat, örülnénk neki, ha ez holnap is így lenne. Tisztában vagyok vele, a drukkerektől nem lehet elvárni, hogy kijöjjenek a mérkőzésekre, hanem tenni kell azért, hogy rendszeresen így tegyenek. Ehhez eredményesen és szépen kell futballoznunk. Azt azonban tudnia kell mindenkinek, hogy még az utunk elején járunk."

A kispestiek a kedvező előjelek ellenére sem veszik félvállról az ellenfelet, mert ahogy Marco Rossi vezetőedző a hétfői sajtótájékoztatón fogalmazott, tanítványai számára jelenleg a világ legveszélyesebb ellenfele az albán együttes.

"Nehezebb lesz az itthoni meccs, mint volt az albániai, mert mindenki azt várja, hogy nyerjünk. Az idegenbeli meccs is kiegyenlített volt, lehetett volna iksz, de peches esetben akár ki is kaphattunk volna, éppen ezért száz százalékot kell nyújtanunk itthon is" - nyilatkozott az olasz szakember.

A mérkp

  • Honvéd - Flamurtari 2012-07-12 20:30:00