NBA

A francia kiválóság legszívesebben Minnesotában pattogtatna

  • Barcsai Róbert

Napok óta húzódik Nicolas Batum ügye, ugyanis a francia kiválóság korlátozott szabadügynök, így ha a Blazers meccseli a Minnesota ajánlatát, akkor Batum továbbra is Portlandben fog játszani, amelyhez a jelek szerint nincs sok kedve.

Nicolas Batum

A nyáron korlátozott szabadügynökké váló Nicolas Batum korábban már megállapodást kötött a Minnesotával, ám ha a Portland meccseli a Timberwolves ajánlatát, akkor a francia kiválóság továbbra is Oregonban kényszerül játszani, amelyhez az általa tett nyilatkozatok alapján nincs sok kedve.

A jelek szerint Batum teljesen elkötelezett a Minnesota iránt, ahova elsősorban Ricky Rubio, valamint a vezetőedző, Rick Adelman miatt szerződne: „Nagyon tetszene ez a projekt, hogy olyan kiváló, fiatal irányítóval játszhassak együtt, mint Ricky Rubio, egy olyan edző kezei alatt, mint Rick Adelman. Ezen kívül úgy tudom, hogy szerintük tényleg én vagyok a hiányzó láncszem a kiscsatár pozícióban, nekem legalábbis ezt mondták.”

Az előző szezonban titkos favoritként számon tartott Portland pocsék szezont zárt, és még csak a rájátszásba sem jutott be a csapat. Ezen kívül Batum számára sem úgy sikerült az idény, ahogy szerette volna, hiszen gyakran padozott, és sokszor nem kapta meg azt a játékidőt, amelyet megérdemelt volna.

A francia játékos arra is kitért, hogy miért érzi szükségesnek a váltást: „Amikor Adelmannel beszéltem a múlt héten, úgy éreztem, hogy tényleg engem akar, hogy itt úgy játszhatok majd, ahogy valóban szeretnék. A tavalyi év nagyon kemény volt mindannyiunk számára, és úgy érzem, hogy újra kell kezdenem, mert valami másra vágyom. Persze azt is el kell mondanom, hogy semmi problémám nincs Portlanddel, valamint a szurkolókkal.”

Batum szempontjából nyilvánvalóan az sem elhanyagolható, hogy Minnesotában ismét együtt játszhatna korábbi csapattársával, a tavaly visszavonuló, most azonban mégis visszatérő Brandon Roy-jal, akivel szintén a napokban kötött megállapodást a Timberwolves.