Magyar foci

Ezüstéremmel zárt a kisebbségi válogatott az Eb-n

A magyar kisebbségi válogatott második lett a nemzetiségi Európa-bajnokságon.

A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint az ifjúsági játékosokból álló kisebbségi csapat május 29 - június 1. között, a bulgáriai Stara Zagorában megrendezett "I want to be" elnevezésű nemzetközi tornán képviselte hazánkat. Csapatunk veretlenül jutott a döntőbe, és végül megérdemelt tornagyőzelemmel zárt.

A felnőtt játékosok az EUROPEADA 2012 elnevezésű nemzetközi tornán, a nemzeti kisebbségek nemhivatalos Európa-bajnokságán vettek részt 2012. június 16. és június 24. között, a rangos viadalnak a németországi Lausitz tartomány adott otthont.

A tornán a magyar csapat veretlenül jutott a döntőbe, ahol az olasz Dél-Tirol nemzetiségi csapata volt az ellenfél a bautzeni Müllerwiese Stadionban. Sajnos a nagy terhelés miatt több kulcsjátékosunk is lesérült a fináléra, helyettük fiatal cserejátékosok szerepeltek. A döntőben elszenvedett 3-1-es vereség nem von le semmit a mieink érdemeiből, rendkívül erős mezőnyben, 19 indulóból értük el a 2. helyet a kiválóan megszervezett Nemzetiségi Európa-bajnokságon.