Karrier

Zola a Watfordnál folytatja pályafutását

Gianfranco Zolát nevezték ki az angol másodosztályú Watford labdarúgó-csapatának menedzserévé. Az olasz szakemberrel kétéves szerződést kötöttek a Darazsak, s egy attraktív játékstílus kialakítását várják tőle a klubnál.

"Mindenki tudja, mi Gianfranco Zola futballfilozófiája. Úgy gondolom, hogy a Watford szurkolói nagyon látványos támadófocira számíthatnak" - mondta a klub honlapjának Gianluca Nani, a csapat technikai igazgatója. A szerződéskötést megkönnyítette, hogy a közelmúltban Giampaolo Pozzo személyében olasz tulajdonosa lett a Watford együttesének.

Zola lett a Watford labdarúgó-csapatának újdonsült menedzsere

Zola neve egyáltalán nem cseng idegenül a szigetországban, hiszen már játékosként Kupagyőztesek Európa Kupáját nyert a Chelsea-vel még 1998-ban. A 2008/09-es idényben a West Ham United menedzsereként kilencedik helyre kormányozta együttesét a Premier League-ben ez egykori olasz válogatott játékos, majd egy évvel később távozott a klubtól.

Zolának 2010 nyara óta nem volt csapata, s ugyan idén tavasszal már összeboronálták Juhász Roland klubjával, a belga Anderlechttel, ő most mégis az angol másodosztályt választotta. Zola kinevezéséről a hivatalos sajtótájékoztatót hétfőn tartják.