Átigazolás

A Chelsea és a Tottenham verseng Lewandowskiért

A Premier Leauge két óriása is megszerezné a Borussia Dortmund lengyel válogatott támadóját, Robert Lewandowskit.

Lewandowskiért  sztárcsapatok szállnak harcba

A lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságon is betaláló 23 éves csatár Bundesliga  góllövőlistájának harmadik helyén végzett, 22 góljával a lengyel játékosnak kulcsszerepe volt abban, hogy a Borussia mindent megnyert idén Németországban.

A dortmundi játékosokat nehéz lesz megtartania a klubvezetőknek, lévén, hogy a csapat kiváló teljesítményére egész Európában felkapták a fejüket. Tavaly Nuri Sahint veszítették el, idén pedig Szindzsi Kagava intett már búcsút a Ruhr-vidéknek, de nem biztos, hogy a japán lesz az egyetlen távozó az alapemberek közül.

Egyre inkább úgy fest, hogy a csapat házi gólkirálya sem marad Dortmundban. Lewandowskiért a Manchester United, az Arsenal, a Chelsea és a Tottenham is bejelentkezett, de valószínű, hogy utóbbi két gárda közül kerülhet ki a befutó.
 

A Tottenham élére nemrégiben kinevezett André Villa-Boas 50 millió eurós keretből gazdálkodhat a nyáron, a fiatal portugál tréner 13 milliót adna a Lyonnak Hugo Llorisért, 5 milliót a Manchester Citynek Adebayorért és 20 milliót Lewandowskiért. Ezt az összeget állítólag a Chelsea is hajlandó lenne kifizetni a lengyelért.

A négy angol csapat több transzferben is egymás riválisa lehet, a Tottenham és a Manchester United például a portói Joao Moutinhoért is harcban áll.

A Tottenham sikerességének a kulcs Luka Modric eladása lehet, ha a horvátot sikerül pénzzé tennie  Daniel Levy elnöknek, akkor a Spurs mindkét játékos esetében sikerrel járhat.