MLS

Egymeccses eltiltás a balhézó Beckhamnek

  • MTI

Egy mérkőzésre szóló eltiltással büntette az észak-amerikai profi labdarúgó-liga (MLS) David Beckhamet, a Los Angeles Galaxy középpályását agresszív viselkedése miatt.

A 37 éves futballista a múlt héten, a San Jose elleni mérkőzés utolsó perceiben szándékosan eltalálta a labdával Sam Cronint, a rivális együttes földön fekvő játékosát és a játékvezetőt. Utóbbi ezért sárga lapot adott Beckhamnek, akit ezután a csapattársai tartottak vissza attól, hogy verekedést provokáljon. A meccset a San Jose nyerte 4-3-ra.

Az MLS az eltiltáson felül egy nyilvánosságra nem hozott összegű pénzbüntetés megfizetésére is kötelezte az angol válogatottban korábban 115-ször szerepelt játékost "elfogadhatatlan és az MLS szempontjából ártalmas viselkedése miatt."

Beckham dühkitörésének hátterében az állhat, hogy Stuart Pearce, a londoni olimpiára készülő brit csapat szövetségi edzője múlt csütörtökön kihagyta az ötkarikás együttes 18 fős keretéből a sztárjátékost, aki korábban a londoni játékok pályázatának nagykövete volt. Az olimpiai labdarúgótornán alapvetően 23 éven aluli játékosok szerepelhetnek, de válogatottanként három túlkoros nevezésére nyílik lehetőség.