EURO 2012

Pelé is Casillasnak adná az Aranylabdát

  • MTI
megosztom

Pelé, minden idők egyik legjobb futballistája szintén úgy vélekedett, hogy Iker Casillas, a vasárnap befejeződött Európa-bajnokságon aranyérmes spanyol válogatott kapusa megérdemli az Aranylabdát.

Casillas 137 mérkőzésen őrizte az ibériai alakulat kapuját és 75 találkozón nem kapott gólt.

"Általában a csatárok részesülnek ebben az elismerésben, de úgy gondolom, most remek alkalom lenne arra, hogy szakítsanak a hagyományokkal és Iker Casillas kapja meg a trófeát. Rászolgált" - nyilatkozta a brazilok háromszoros világbajnoka az As című spanyol sportnapilapnak.

Korábban az Aranylabdát 1956-ban létrehozó France Football magazin írta meg, hogy a Real Madrid hálóőre méltó lenne az elismerésre. Casillas 137 mérkőzésen őrizte az ibériai alakulat kapuját és 75 találkozón nem kapott gólt.

Spanyol futballista három alkalommal kapta meg eddig az elismerést, a legendás Alfredo di Stéfano (Real Madrid) 1957-ben és 1959-ben, Luis Suárez (FC Barcelona) pedig 1960-ban.

A kapusok közül eddig egyedül Lev Jasin érdemelte ki az Aranylabdát: a szovjet válogatottal az első, 1960-as Eb-t megnyerő legenda 1963-ban kapta meg a díjat.

megosztom