Eredivisie

Ha csak a pénz számít, távozz az Ajaxból! - Cruyff

Johan Cruyff kiállt az Ajax Amsterdam pénzügyi politikája mellett. A 65 éves holland legenda szerint jobb ha távoznak azok a játékosok, akik csak a pénz miatt szerepelnek a klubnál.

Könnyen lehet, hogy ezen a nyáron nem az Ajax Amsterdam lesz a legaktívabb a nemzetközi átigazolási piacon. A holland csapat szűk büdzséből gazdálkodhat és valószínűleg egyetlen világklasszist sem igazol.

Johan Cruyff, Hollandia

"Jó döntésnek tartom, hogy az Ajaxnál meghúzták a pénzügyi határokat - mondta Johann Cruyff az Ajax egykori klasszisa a Voetbal Internationalnak. - Az új játékosoknak tisztában kell lenniük azzal, hogy a vezetők becsületesen és igazságosan járnak el. Ha néhány futballista kizárólag a pénzért játszana az Ajaxnál, akkor jobb ha másik klubhoz szerződik. Frank de Boer, a csapat edzője tökéletesen tisztában van a vezetők terveivel. Az Ajax egy vállalat, amelynél igazi "futball arcokra" van szükség. Ha egy klubnál Frank de Boer, Dennis Bergkamp, Wim Jonk és Marc Overmars dolgozik, akkor tényleg nincs okod panaszra."