Chelsea

Guardiola árnyékában dolgozik Di Matteo

Türelmesen várta mit tartogat számára a jövő. Roberto Di Matteo már nem foglalkozik az elmúlt hónapok pletykáival, örül, hogy továbbra is a Chelsea-nél dolgozhat.

Habár a következő két évben Roberto Di Matteo irányítja a Chelsea-t, ám a londoni klub tulajdonosa, Roman Abramovics leginkább Pep Guardiolát szerette volna megnyerni trénernek. Azonban az FC Barcelonával 13 trófeát elhódító szakember a következő egy esztendőt pihenéssel tölti. Di Matteo a hírekkel ellentétben nem érzi úgy, hogy Guardiola árnyékában dolgozna.

Roberto Di Matteo, Chelsea

"Nem érzem, hogy bárkinek az árnyékában dolgoznék - mondta Di Matteo. - Sokáig pletykáltak arról, hogy ki lesz a Chelsea menedzsere, ezzel éltem együtt az elmúlt időszakban. Mindenki azt mond, amit akar, én viszont kizárólag a munkámra koncentrálok. Évek óta a futballvilágban dolgozom, pontosan tudom miként működnek a dolgok. Az edzőket kizárólag az eredményei minősítik, ez mindenkire igaz a szakmában. Nagy nyomás alatt dolgozunk. A Chelsea-nél mindig győzelmeket várnak és a tavalyi idény meglehetősen nehézre sikeredett, kizárólag a végjáték volt fantasztikus. Megértem, hogy sokáig tárgyaltak az edzőkérdésről, tiszteletben tartom, ahogy kezelték a helyzetet."

Di Matteo elárulta, más klubok is érdeklődtek iránta miközben a Chelsea döntésére várt.

"A négy hét során végig kapcsolatban voltam a Chelsea-vel, de más csapatokkal is beszéltem - vallotta be az olasz szakember. - Nyugodtan kezeltem a helyzetet, nem szabtunk határidőt, mert tudtam, hogy fontos döntésről van szó és ezzel nem volt problémám. Boldogan maradtam a Chelsea-nél. Folytatom a munkát és azért dolgozunk, hogy további sikereket érjünk el."