Strandfoci vb-selejtező

Az ukránok elleni utolsó perces vereséggel kezdődött a második csoportkör

Címkék:

A magyar strandlabdarúgó-válogatott az utolsó percben veszítette el az ukránok elleni első csoportmérkőzését a Moszkvában zajló világbajnoki selejtezőtorna legjobb nyolc csapata között.

A magyar strandlabdarúgó-válogatott az utolsó percben veszítette el az ukránok elleni csoportmérkőzését.A magyar strandfoci-válogatott bizakodó hangulatban várta az ukránok elleni mérkőzését a moszkvai világbajnoki selejtezőtorna második csoportkörében, egyrészt az eddig mutatott kiváló játék, másrészt a két csapat két évvel ezelőtti bibionei találkozója miatt, amikor 7-6-ra legyőztük a későbbi győztest.

A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint rémálomszerűen indult a mieink számára a meccs, az ukránok Zborovszkij közeli és Pacsev távoli lövésével hamar elhúztak 2-0-ra. Szerencsére a magyarok nem omlottak össze, Fekete Viktor ziccerénél először még mentettek a gólvonalról a védők, másodszor azonban már nem.

A második felvonást mi kezdtük jobban, Besenyei Ferenc szemfüles találatával egyenlítettünk. Óriási taktikai csata zajlott a pályán, az ukránok kétszer is a kapufát találták el, de a magyaroknak is voltak lehetőségenk.

Úgy tűnt, hosszabbítás dönt az összecsapáson, ám 46 másodperccel a befejezés előtt sajnos a megfeledkeztünk Zborovszkijról, aki ollózós mozdulattal a hálóba továbbított, ezzel 3-2-re nyerte az ukránok.

Javítási lehetőség még van, pénteken 14 órától a lengyelek, szombaton 16.30-tól pedig a spanyolok ellen lépünk homokra.

Eredmény, a legjobb nyolc között:
1. csoportmérkőzés:
Ukrajna-Magyarország 3-2 (2-1, 0-1, 1-0)
gólszerzők: Fekete, Besenyei, ill. Zborovszkij 2, Pacsev
 
További program:
2. csoportmérkőzés:
Magyarország-Lengyelország, péntek 14:00
3. csoportmérkőzés:
Magyarország-Spanyolország, szombat 16:30