EURO 2012

A spanyol válogatott nem áll le a címek gyűjtésével

  • MTI
megosztom

Vicente del Bosque, a vasárnap zárult Európa-bajnokságon címét megvédő spanyol labdarúgó-válogatott mestere szerint együttese ezzel a sikerrel nem áll meg a trófeahalmozásban: további diadalokra vágyik.

 Spanyolország azok után, hogy 2008-ban Európa-, majd 2010-ben világbajnok lett, ismételten az európai futball csúcsára ért az idei, lengyel-ukrán közös rendezésű kontinenstorna megnyerésével. Del Bosque szerint azonban a "La Roja" nem elégszik meg ennyivel, továbbra is küzdeni fog a nagy trófeákért.

"Ez az együttes bebizonyította küzdeni tudását - nyilatkozta a német Kicker magazinnak a 61 esztendős szövetségi kapitány. - Mindenki, a cseréket is beleértve, egy célért, közösen dolgozott nagyon keményen, és ennek meg is lett az eredménye. A 2008-as első siker óta a keret csaknem fele kicserélődött, és ez a változás eredményesnek bizonyult. A játékosok éhesek a sikerre, az Európa-bajnokság után pedig újabb kihívások várnak ránk."

Arra a kérdésre, hogy Spanyolország meghatározza-e a világfutball ritmusát, azt válaszolta: "úgy tűnik, hogy igen, de ahhoz, hogy ezt a szerepet megtartsuk, tudnunk kell követni a változásokat".

Del Bosque játékosainak szerepéről szólva kiemelte a rutint képviselő Xavit, Xabi Alonsót és Casillast, akikről azt mondta: "pótolhatatlan, kiváló futballisták, nélkülük aligha valósult volna meg a történelmi triplázás". A szövetségi kapitány hozzáfűzte, sok pihenésre nincs idő a kontinensviadal után, mivel - amint fogalmazott - "sok munka vár még ránk, és közeleg a következő kihívás, a világbajnoki selejtezősorozat".

megosztom