Karrier

Fabio Capello lehet Dick Advocaat utódja

Fabio Capello töpreng azon az ajánlaton, hogy ő legyen az orosz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya - írja a Repubblica című olasz napilap. A 66 esztendős itáliai szakember februárban vált munkanélkülivé, miután az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) úgy döntött, hogy megfosztja John Terry-t a válogatott csapatkapitányi karszalagjától.

Valamely klubcsapat irányítása helyett ismét egy válogatottnál vállalhat munkát a korábban a Juventus és a Roma vezetőedzőjeként is dolgozó Fabio Capello. Az Orosz Labdarúgó Szövetség (RFU) ugyanis továbbra is keresi az Európa-bajnokság után immár a PSV Eindhoven trénereként dolgozó Dick Advocaat utódját. A nemzeti csapat éléről távozó holland szakember gyors pótlását nehezíti, hogy jelenleg nincs elnöke az orosz labdarúgást irányító szervezetnek, hiszen a Eb-n elért rossz eredmények következtében Szergej Furszenko lemondott posztjáról. Utóbbi kérdésben az ország sportminisztere, Vitalij Mutko gyors döntéshozatalra szólította fel az illetékeseket.

Fabio Capello februárban távozott az angol válogatott kispadjáról

"Az RFU hamarosan mindenben dönteni fog" - nyilatkozta a Putyin-kormány minisztere. "Szerdán be fogjuk jelenteni annak a közgyűlésnek a pontos időpontját, melyen megválasztjuk a szövetség új elnökét. Nincs már sok időnk, hogy megnevezzük a válogatott szövetségi kapitányának személyét, hiszen az orosz bajnokság július 20-án kezdődik. Az új kapitánynak elegendő időt kell biztosítani, hogy megfelelően felkészítse a csapatot az augusztus 15-i Elefántcsontpart elleni barátságos mérkőzésre, és az Észak-Írország, valamint Izrael elleni vb-selejtezőkre."

Orosz sajtóinformációk arra számolnak be, Fabio Capello csütörtökön Moszkvába érkezik, hogy lehetséges szerződéséről tárgyaljon. Erre a hírre a sokszoros olasz bajnok, valamint Bajnokok Ligája-győztes edző úgy reagált: "A Bolshoi Balett előadására utazom Moszkvába, nem a futball miatt."

A 66 éves tréner riválisa az orosz válogatott szövetségi kapitányi posztjáért folytatott versenyben az UEFA Kupa-győztes Valerij Gazzajev, az U21-es orosz nemzeti csapatot irányító Nyikolaj Pisarev, vagy Advocaat egykori másodedzője, Alekszander Borodjuk lehet.

Amint arról korábban beszámoltunk, Fabio Capello februárban távozott az angol válogatott kapitányi posztjáról, miután vitája támadt az Angol Labdarúgó Szövetséggel (FA) az addigi csapatkapitány, John Terry ügyében.