Átigazolás

Angol csapatok állnak sorban Witselért

A belga válogatott Axel Witsel jó teljesítménye a portugál Benficában sztárklubok figyelmét is felkeltette. Legújabb információk szerint a BL-győztes Chelsea és az angol második helyezett Manchester United is kivetett hálóját a játékosra.

A Premier League-be igazolhat a Benfica belga válogatott középpályása, Axel Witsel

Witsel mindössze egy idényt töltött Portugáliában, miután tavaly nyáron igazolt Lisszabonba a belga Standard Liege-től. Csapata a portugál bajnokságban második helyen végzett, a Bajnokok Ligájában a legjobb nyolcig jutott, Witsel pedig meghatározó szerepet játszott ebben. A piaci ára is megnőtt, egy éve még "csak" 6 millió eurót fizetett érte a Benfica, most 20 alatt nem szeretne rajta túladni.

Jelenlegi állás szerint úgy tűnik, hogy helyzeti előnyben a Chelsea, mivel a Kékek már négy belga játékossal, Eden Hazarddal, Romelu Lukakuval, Thibault Courtois-val és Kevin de Bruyne-nel rendelkeznek, így beilleszkedési problémája aligha lenne Witselnek.

A Manchester United ellen azonban játszhatott tavaly a Bajnokok Ligájában az Old Traffordon, így belekóstolhatott az ottani légkörbe illetve a Vörös Ördögöknek nagyobb szüksége lehet egy középpályásra. Scholes és Carrick már pályafutásuk zenitjén túl vannak, Fletcher régóta betegséggel küszködik, Anderson pedig úgy tűnik, hogy távozhat.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Manchester United érdeklődik Leighton Baines és Joao Moutinho iránt is.

Witsel a Benfica mellett a belga válogatottban is alapember, 2008-as bemutatkozása óta 32 meccsen ötször volt eredményes