Skót foci

A Premier League-ből kizárták, de a végső döntés még nincs meg a Rangersről

Hét órán át tartó ülésen vettek részt a Skót Labdarúgó Liga (SFL) képviselői, de nem született döntés arról, hogy a felszámolt és újraalapított Glasgow Rangers ősszel melyik osztályban indulhat.

A hírek szerint heves vitákat hozó ülésen a Skót Premier League-ben (SPL) szereplő 12 klubból 8 szavazott arra, hogy a Rangers csak ne indulhasson az első osztályban, holott épp ugyanennyi voks kellett volna ahhoz, hogy maradhasson. Az viszont még nem dőlt el, hogy hol folytathatja a csapat. Az alapvető elgondolás az volt, hogy a Third Divisionben, ami a skót ligarendszer negyedosztályának számít. Ugyanakkor az SPL elnöke felhívta a figyelmüket arra, hogy a fővárosi együttes letaszítása komoly pénzügyi gondokat okozhat az egész ligának.

A Glasgow Rangers stadionjának homlokzata

Neil Doncaster szerint a szponzorok elfordulhatnak, és a közvetítési jogokat birkokló BSkyB és ESPN csatornák felmondhatják a 80 millió fontos, ötéves televíziós szerződésüket, ha biztossá válik, hogy legalább három éven keresztül nem rendeznek Rangers-Celtic rangadókat, azaz Old Firmöket a bajnokságban, amelyek messze a legmagasabb bevételt hozzák az egész szezonban.

Emiatt azt javasolták, hogy csak a First Divisionbe, azaz a másodosztályba küldjék a glasgowiakat, a végső döntést pedig jövő hét csütörtökre, július 12-ére halasztották.