EURO 2012

Nem állunk le, folytatjuk a sikereket! - Fernando Torres

Fernando Torres a futballtörténelem legnagyszerűbb csapatának nevezte a spanyol válogatottat. A hispán csatár szerint nem állnak meg, további trófeákat fognak besöpörni.

Spanyolország történelmet írt a vasárnap befejeződött lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságon. Korábban egyetlen válogatott sem tudott zsinórban három tornát megnyerni, a hispánok viszont a 2008-as Eb és a 2010-es vb után idén is diadalmaskodtak. Fernando Torres, a spanyol csapat csatára és a mostani torna gólkirálya további trófeákat ígér.

Fernando Torres

"A számok nem hazudnak, ez a futballtörténelem legnagyszerűbb csapata és szerencsére folytathatjuk a diadalokat - mondta a The Sun című lapnak Fernando Torres. - Természetesen sokkal többet akarunk, hiszen evés közben jön meg az étvágy. Ha a csapat életkorát vizsgáljuk, akkor láthatjuk, hogy számos olyan fiatal alkotja a keretet, akik ezúttal kevesebb lehetőséget kaptak, de a jövőben fontos szerephez juthatnak. Nem volt könnyű a mostani siker, korábban egyetlen válogatott sem tudott három tornát megnyerni, pontosan tisztában vagyunk a tett nagyságával. Ha ebben a spanyol válogatottban játszol, akkor esélyed van történelmet írni. Csodálatos volt, amikor Iker Casillas ismét felemelte a trófeát, örömkönnyeket hullattunk. Sok maradt bennünk, tele vagyunk ambíciókkal és tervekkel. Jelenleg ünnepelünk, de hamarosan a Konföderációs Kupára és a világbajnoki selejtezőkre fogunk koncentrálni."