EURO 2012

A végére tartogattuk a legjobb játékunkat - Fernando Torres

Spanyolország fölényes diadalt aratott a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság döntőjében. A címvédő 4-0-ra verte Olaszországot, és története során harmadszor hódította el az Eb-trófeát.

Csattanós választ adott a kritikusoknak a döntőben nyújtott játékával a spanyol válogatott. Vicente Del Bosque együttese a fináléban feledtette korábbi álmosító produkcióit és négygólos győzelmet aratott Olaszország ellen.

Fernando Torres, Spanyolország

"Azt tettük, amit kellett, a végén hoztuk a legjobb játékunkat - mondta Fernando Torres. - Csak ezzel a teljesítménnyel hódíthattuk el ismét a trófeát. Nehéz szavakkal kifejezni az érzéseinket, rendkívül boldogok vagyunk. Ismét ugyanazt éltem át, mint amikor legutóbb a magasba emeltem a serleget. Örülök, hogy büszkévé tettük Spanyolországot, ez a legfontosabb. A szurkolók élvezték a döntőt, és ismét velünk ünnepeltek, ezt soha nem fogom elfelejteni."

EURO 2012
SPANYOLORSZÁG-OLASZORSZÁG 4-0 (2-0)
Kijev, 64 ezer néző, v.: Pedro Proenca (portugál)
Spanyolország: Casillas - Arbeloa, Piqué, Ramos, Jordi Alba - Xabi Alonso, Xavi, Busquets - Silva (Pedro, 59.), Fabregás (Torres, 75.), Iniesta (Mata, 87.)
Olaszország: Buffon - Abate, Barzagli, Bonucci, Chiellini (Balzaretti, 21.) - Marchisio, De Rossi, Pirlo, Montolivo (Motta, 56.) - Cassano (Di Natale, a szünetben), Balotelli
gólszerzők: Silva (14.), Jordi Alba (41.), Torres (84.), Mata (88.)
sárga lap: Piqué (25.), illetve Barzagli (45.)
Kiállítva: -