EURO 2012

A spanyol minden idők legjobb csapata - lapszemle

  • MTI
megosztom

Az egekig magasztalta Európa-bajnokságot nyert labdarúgó-válogatottját a spanyol sajtó, kiemelve, hogy a címvédés, illetve a sorozatban három nagy tornán (Eb, vb, Eb) aratott diadal sporttörténelmi tett.

"Hármas legenda: EURO-2008, vb-2010, EURO-2012" - rögzítette a legfontosabb tényt a Mundo Deportivo című sportlap.

"Spanyolország és senki más - a Roja lassan minden idők legjobbjának tűnik" - fogalmaz korántsem visszafogottan a Marca, és egyetért vele az AS is, amely szerint a spanyol válogatott "minden idők LEGJOBB csapata".

Az AS legyőzhetetlennek titulálta a spanyol válogatottat

 "Spanyolország megszerezte a harmadik koronát. Az Eb-győzelemmel a spanyol csapat a legenda részévé vált" - hirdeti címlapján az El País, és ezzel a véleménnyel nincs egyedül.

"Ami soha senkinek nem sikerült" - utalt az El Mundo az egymás után kiharcolt hármas diadalra, míg az ABC egyszerűen csak leszögezi: "Spanyolország legyőzhetetlen".

Utóbbi lap szerkesztőségi cikkében arról is ír, hogy milyen, sporton túlmutató hozadéka van az Eb-győzelemnek.

"Az újabb spanyol futballsiker, ha csak rövid időre is, de enyhülést nyújt indirekt módon a spanyol társadalmat sújtó recesszió és munkanélküliség romboló következményeire" - vélekedik az ABC.

A szerző szerint ugyan a labdarúgásban elért siker nem feledtetheti, hogy szükség van helyes politikai irányításra, illetve gazdasági fellendülésre, de "jó adag önbizalmat adhat a nehéz pillanatokban".

A spanyol válogatott vasárnap este 4-0-ra verte az olasz csapatot Kijevben, az ukrán-lengyel közös rendezésű Eb döntőjében, és ezzel megvédte címét.

 

megosztom