Atlétika

Usain Bolt kikapott Blake-től, Powellel is alig bírt a válogatón - videó

Az olimpiai címvédő, világcsúcstartó Usain Bolt csak a második helyen végzett a világbajnok Yohan Blake mögött, aki a világ idei legjobb eredményével nyert a jamaicai olimpiai válogatón 100 méteres síkfutásban.

Bolt - az idén már nem először - szörnyen rajtolt a válogató döntőjében, ahol a korábbi világcsúcstartó Asafa Powell kezdett a legjobban. A 2011-ben vb-címvédő Blake sem kezdett sokkal jobban, mint a jelenlegi világcsúcstartó, de 50 méternél már egyértelműen előtte volt, ráadásul növelni is tudta az előnyét a célig, így már-már fölényesen nyert. Bolt ugyan szintén remekelt a táv második felén, de Blake-et nem volt esélye befogni, Powellt is épp csak megelőzte.

Yohan Blake és Usain Bolt a jamaicai olimpiai válogató 100 méteres síkftutó számában 2012-ben.

Yohan Blake 9,75 másodperces egyéni legjobb idővel, a világ idei legjobbjával nyert. Az eddigi legjobb Bolté volt, Rómában futott 9,76-ot május végén. Ő ezúttal 9,86-tal zárt, a Powell pedig 9,88-cal fejezte be a versenyt. Utóbbi egészségi állapota azonban kérdéses, a célbaérés után is ellátásra volt szüksége.

A női versenyben az olimpiai bajnok Shelly-Ann Fraser-Pryce új országos csúccsal (10,70) tükörsima győzelmet aratott, a második Veronica Campbell-Brown lett, a harmadik helyen pedig Kerron Stewart zárt.