Wimbledon

Ilyen még nem volt az open érában - Svedova tökéletes szettje

  • VNA

Új rekordot állított fel a wimbledoni tenisztorna harmadik fordulójában a kazah Jaroszlava Svedova, aki a Sara Errani elleni mérkőzés első játszmájában egyetlen pontot sem veszített el - ilyesmire Grand Slam tornán még sohasem volt példa az open érában.

Szombaton olyan dolog történt a wimbledoni teniszbajnokságon, amire korábban az open érában még sohasem volt példa. A kazah Jaroszlava Svedova ugyanis olyan szettet (az ún. golden set) játszott le, amelyben egyetlen pontot sem veszített el. Ilyesfajta tökéletes játszmára korábban még nem volt példa Grand Slam versenyen a nemzetközi teniszéletben. A világranglista 65. helyén álló Svedova a wimbledoni harmadik fordulóban a Roland Garros döntős Sara Erraninak osztott ki egy 6-0-s szettet, amelynek során mind a 24 pontot megnyerte. Érdekesség, hogy Errani csupán egy ki nem kényszerített hibát követett el a szett során, Svedova viszont 14 nyerőt is ütött, így sikerült alig 15 perc alatt hoznia az alábbi statisztikákkal záruló szettet.

Erre a játszmára alighanem Svedova mellett Errani is örökre emlékezni fog

Mivel a kazah teniszező a második játszmát is hozta (6-4), így továbbjutott és készülhet a Serena Williams elleni negyedik fordulós találkozóra. A hölgyeknél már eddig is Svedova tartotta a zsinórban megnyert pontok rekordját a WTA sorozatban, miután 2006-ban a memphisi tornán az amerikai Amy Frazier ellen 23 pontot szerzett egymás után - igaz azt a mérkőzést végül 6-1, 0-6, 6-0 arányban elveszítette.

Hasonlóan tökéletes szettre eddig csak egyszer volt példa a férfiaknál is, amelyet az amerikai Bill Scanlon ért el a brazil Marcos Hocevar ellen az 1983-es Delray Beachen rendezett tornán.