EURO 2012

Az UEFA a német-olaszon megint átverte a nézőket - fotó

  • VNA

A német-olasz labdarúgó Eb-elődöntőben ismét egy kisebbfajta képbeli "hamisítás" áldozatai lettek a nézők.

Újfent átverte a nézőket a labdarúgó Európa-bajnokság televíziós közvetítése. A német Süddeutsche Zeitung című újság jelentése szerint az olasz-német elődöntő során a rendező már egy előre felvett jelenetet játszott be az olaszok második gólja után. Balotelli bombája után ugyanis szinte azonnal egy német hölgy arcát mutatták közelről, akinek a szeméből egy hatalmas könnycsepp csordul ki. A drámai pillanat azonban kicsit hamisított volt, mert a képeket még a kezdő sípszó előtt vették fel a helyszínen. A düsseldorfi illetőségű hölgy az eset után e-mailek garmadáját kapta ismerőseitől, a legnagyobb megdöbbenésére. A könnyek valójában nem a bekapott gól után csordultak ki a szeméből, hanem a varsói stadion puszta hangulatától még a mérkőzés kezdete előtt.

A könny (legalább még) valós, csak annak időzítése nem felelt meg a valóságnak - Fotó: focus.de

"Nagyon csodálkozunk és csalódottak vagyunk az újabb eset miatt. Az ilyen szintű képszerkesztés és hamisítás nem elfogadható számunkra. Erről a problémáról már beszéltünk néhány napja az UEFA illetékeseivel. Most ismét egyeztetéseket fogunk kezdeményezni" - nyilatkozta a közvetítés képanyagát átvevő német állami televízió, az ARD egyik vezetője, Jörg Schöneborn. Az eset mind a nézőket, mind pedig a kommentátorokat megtévesztette, akik az enyhe csúsztatást a képek alapján természetesen nem vehették észre. Az UEFA vezetői az ismételt tiltakozás után megígérték, hogy hasonló eset nem fog többet előfordulni.

Ezen az Európa-bajnokságon volt már példa egy hasonlóra, amikor a német-holland mérkőzés közben egy olyan jelenetet játszottak be, amelyen Joachim Löw egy labdaszedőt viccel meg. A szituációt a mérkőzés közben - a  22. percben - játszották be, így sokakban visszatetszést keltett, hogy a szövetségi kapitány nem a találkozóra koncentrál, mígnem kiderült, hogy a mókás esetet még jóval a kezdés előtt vették fel az operatőrök.

Az Európa-bajnokság vasárnapi döntőjében Spanyolország Olaszországgal mérkőzik meg vasárnap 20:45-től Kijevben. A mérkőzésről élő szöveges tudósításban számolunk be a hathárom.hu-n.

  • Spanyolország - Olaszország 2012-07-01 20:45:00
EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!