EURO 2012

Az olaszok ellen három csatárral állunk fel, de... - del Bosque

A spanyol válogatott szövetségi kapitánya elárulta, hogy a vasárnap esedékes Európa-bajnoki fináléban nem alkalmazza a 'hamis kilencest', hanem inkább három támadóval rohamozza majd Gianluigi Buffon kapuját. Vicente del Bosque szerint az olaszok elleni mérkőzésen a támadásra helyezik a hangsúlyt a csapatok.

A higgadt és kimért viselkedéséről na és persze hatalmas szakmai tudásáról ismertté vált szakember a szombati sajtótájékoztatón beszélt várakozásairól a finálét illetően. 

Vicente del Bosque szerint az olaszok sem állnak majd be védekezni /

"Három támadóval fogunk pályára lépni, de a csapat többi tagjának is segítenie kell az elöl lévőket" - mondta a 61 éves világbajnok tréner. "Ennek a három játékosnak kötelessége lesz támadni és megpróbálni gólt szerezni. Nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk az offenzíváinkra, mint a védekezésünkre".

A mester szavai engedni sejtik, hogy a fináléban szóhoz juthat az Athletic Bilbao csatára, Fernando Llorente valamint a portugálok ellen már pályára lépő Alvaro Negredo is. Ha ez így lesz, akkor nagy valószínűséggel Cesc Fabregas csak a kispadon kaphat helyet.

A spanyol armada a lengyel-ukrán közös rendezésű kontinenstorna öt mérkőzésén nyolc gólt szerzett (hatot a csoportkörben, kettőt az egyenes kieséses szakaszban), amivel a mezőny egyik legeredményesebb alakulata, mégis a támadószekció teljesítménye miatt kerül a kritikák kereszttüzébe.

A döntőben az ellen az olasz válogatott ellen kellene javulniuk, amely a torna eddig szakaszában mindössze három gólt engedélyezett az ellenfeleknek. Tökéletes védekezés ide vagy oda, del Bosque nem vár defenzív játékot Cesare Prandellitől.

"Az elmúlt két év legfontosabb mérkőzése következik a számunkra, ez az a találkozó, ami miatt annyit dolgoztunk az elmúlt időszakban. Mindannyian azt szeretnénk, ha győzelemmel térhetnénk haza. Olaszország ellen azonban nem lesz könnyű dolgunk, hiszen felpörgette magát, és teljesen megérdemelten jutott el a végső ütközetig. Nem mondhatjuk, hogy Itália védekező futballal masírozott be a döntőbe, a csoportkörben a saját bőrünkön tapasztalhattuk ezt. Az utóbbi években jelentősen előreléptek az olaszok játékban" - dicsérte ellenfelét az edző.

A spanyol csapatnak ez lesz zsinórban a harmadik döntője nagy tornán, de a Real Madriddal Bajnokok Ligáját is nyerő szakember szerint a múlt semmit nem számít majd a kijevi találkozón. "Nem hinném, hogy szerencsés volna visszafelé tekintgetnünk. Olaszország négyszeres világbajnok, ezért jobban tesszük, ha inkább a jelenről beszélünk. Egy csoportban szerepeltünk,  mindkét csapatnak volt egy sikeresen megvívott tizenegyespárbaja és az együttesek játékstílusa is hasonló. Ezért nem gondolom, hogy nagy különbség volna a két gárda között".

Del Bosquét arról is faggatták, hogy mennyire érzi a játékosain a győzni akarást, esetleg nem fél-e attól, hogy az olasz futballisták motiváltabbak lesznek, mint övéi. A szakember elárulta, hogy nem látta jeleit annak, hogy gondok lennének az "étvággyal".

  • Spanyolország - Olaszország 2012-07-01 20:45:00
EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!