Magyar foci

Az Eger házi gólkirálya már nagyon várja az NB I-es rajtot

Nagy meglepetésre az egri futballcsapat jutott fel az NB II Keleti csoportjából az élvonalba. Az együttes legjobbja Farkas Ádám volt, aki középpályás létére lett a másodosztályú bajnokcsapat gólkirálya. A hathárom.hu-nak a kezdetekről, a mögöttünk hagyott nagyszerű szezonjáról és az NB I-ről is beszélt az MTK-ban nevelkedett futballista.

Farkas Ádám végzi el az egri pontrúgásokat - Fotó:egrifoci.hu

- Mint számos más magyar fiatal játékos, te is az MTK-ban nevelkedtél, miért szerződtél az NB II-ben szereplő Budaörshöz?

- Így van, az MTK-ban kezdtem el focizni kiskoromban, nagyon sokat tanultam ott rengeteg edzőtől. Mégis meg kell említenem Teodoru Vaszilisz munkáját, aki nagyon sokat segített nekem mind emberileg, mind pedig szakmailag. Többször voltam korosztályos bajnok, majd kétszer junior bajnok is. A váltás pedig azért következett be, mert lejárt a szerződésem, és bár marasztaltak volna, nem tudtunk megállapodni. A Budaörs jó kiugrási lehetőségnek tűnt, mivel felnőtt NB II-es bajnokságban stabilan tudtam játszani, ezért igazoltam oda.

- Már Budaörsön is látszott, hogy remek képességekkel vagy megáldva, de mintha nem lett volna megfelelő az önbizalmad. Miért nem tudtad már ott a maximumot hozni?

- Igazából ennek okát nagyon nem tudom, Budaörsön is voltak jobb és rosszabb meccseim. Az önbizalmam azért nem volt a helyén, mert egyik évben sem tudtuk azt hozni, ami elvárható lett volna. Mindig a kiesés szélén táncoltunk vagy a középmezőnyben ugráltunk, pedig az a csapat többre volt hivatott. Remek éveket töltöttem Budaörsön, az ottani edzőmtől Lucsánszky Tamástól is sokat tanulhattam.

- Az Eger egyik legjobbja voltál tavaly az NB II-ben, mi változott azzal, hogy odaigazoltál?

- Egerben kijött a lépés, jó döntést hoztam, amikor odaigazoltam. Házi gólkirály lettem középpályás létemre, rengeteg gólpasszt adtam, valamint az osztályzatok alapján is én lettem a legjobb mezőnyjátékos. Remek csapatszellem alakult ki, ennek köszönhető ez a nagyszerű eredmény.  Simon Antal vezetőedző rám bízta a pontrúgásokat is, én pedig megpróbáltam élni vele, és úgy gondolom, ez sikerült is.

- Milyen ígéretekkel csábítottak, szó volt-e arról, hogy egyből fel lehetne jutni?

- Szó volt róla, hogy NB I-es csapatot akarnak Egerben, ezért is inspirált, hogy ide szerződjek. Az első évben még nem nagyon akart a klub feljutni, mivel akkor igazolták szinte az összes játékost, nem hittük volna, hogy sikerülhet az első évben. Ennek ellenére megcsináltuk, óriási bravúrt hajtottunk végre.

- Milyen érzésekkel várod az NB I rajtját, milyen helyezéssel lennél elégedett?

- Várom már nagyon a rajtot, persze kérdés, hogy alakul a keret. Az már bizonyos, hogy a tavalyi csapatból hét játékossal nem számolnak. Remélem, akikkel kiharcoltuk a feljutást, be tudjuk bizonyítani, hogy megálljuk NB I-ben is a helyünket. Mindenkinek a maximumot kell nyújtani, akkor nem lehet gond.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!