Atlétikai Eb

Kővágó a második legjobb eredménnyel döntős Helsinkiben

  • MTI

Kővágó Zoltán az esélyeknek megfelelően bejutott a férfi diszkoszvetés döntőjébe a Helsinkiben zajló atlétikai Európa-bajnokság péntek reggeli selejtezőjéből.

A 2004-es athéni játékokon ezüstérmes magyar dobó a második csoportban volt érdekelt, s ott nagyon biztatóan, 63,62 méteres eredménnyel kezdett. Ekkor ugyan még jócskán elmaradt a 66 méteres selejtezőszinttől, ám mint később kiderült, ezzel a dobásával is biztosan bekerült volna a legjobb 12 közé.

Az idén remek formában lévő, a New York-i Gyémánt Liga-versenyen győztes Kővágó másodikra kilépett, utolsóra azonban nagyon szépen "beletalált" a dobásba, s a diszkosz 65,99 méternél ért földet, így összességében a második legjobb eredménnyel biztosította a helyét a szombati fináléban.

Pénteken még hat magyar lesz érdekelt az Eb-n: Farkas Györgyi a hétpróbázók első napi számaiban szerepel, míg Orbán Éva a kalapácsvetés selejtezőjében, Kaptur Éva pedig a női 200 méter előfutamaiban indul. Az esti programban Márton Anita a női, Kürthy Lajos pedig a férfi súlylökés döntőjében áll dobókörbe, Deák Nagy Marcell pedig a férfi 400 m fináléjában fut majd.