Férfi vízilabda

Kanadát is is simán verte a Kemény-csapat

  • MTI
megosztom

A kazahok (14-3) és a szerbek (7-5) után a kanadaiak legyőzése sem jelentett gondot az olimpiai bajnoki címvédő magyar férfi vízilabda-válogatottnak az olaszországi nemzetközi tornán: Kemény Dénes legénysége péntek este hat góllal nyert az észak-amerikaiak ellen.

A két négyes csoportban zajló és a londoni játékokra való felkészülést szolgáló cosenzai torna harmadik napján a magyar együttes Varga Tamás és Steinmetz Ádám jóvoltából jutott 2-0-s vezetéshez, majd Varga Dániel alakította 3-1-re az állást az első negyedben – szolgált részletekkel a nemzeti csapat honlapja, a www.vlv.hu.A második nyolc percben Hárai Balázs pöckölése jelentette a 4-2-t, majd Varga Dániel öccse, Dénes lövésével lett 5-2 a nagyszünetre.

A harmadik játékrészben Szivós Márton átlövése, utána a duplázó Varga Tamás találata tette végképp megnyugtatóvá a különbséget (7-2). Hosnyányszky Norbert büntetőjével lett 8-3, majd két újabb duplázó következett: előbb Steinmetz, őt követően pedig Varga Dániel adott munkát az eredményjelző kezelőjének (10-3).

Vámos Márton távoli bombája vezette be a befejező negyedet (11-4), majd 11-6 után Varga Dániel emelte háromra góljai számát (12-6). Kanadának még egy szépítő gólra tellett az erejéből, a 13-7-es végeredményt pedig közeli húzásból a triplázó Varga Tamás állította be.

A magyar csapat szombaton 21 órától játszik a torna elődöntőjében Olaszország válogatottja ellen.

Felkészülési mérkőzés
Magyarország-Kanada 13-7 (3-1, 2-1, 5-2, 3-3)
a magyar góldobók: Varga Dániel, Varga T. 3-3, Steinmetz Á. 2, Hárai, Varga Dénes, Szivós, Hosnyánszky, Vámos 1-1

 

megosztom