Wimbledon

Federer ötszettes háborúba bonyolódott Benneteau ellen

megosztom

A harmadik helyen kiemelt svájci Roger Federer öt játszmában tudta legyőzni a francia Julien Benneteau-t a wimbledoni tenisztorna férfi egyesének második fordulójában.

Federert is megcsapta a kiesés szele

A két játékos legutoljára 2009 novemberében a párizsi keménypályás versenyen találkozott egymással és akkor a francia bizony legyőzte a svájci klasszist.

Wimbledon persze más tészta, a füves pályás Grand Slam-torna Federer felségterülete, így az esélyek egyértelműen a 30 éves zseni mellett szóltak.

Ennek ellenére az első játszmát a francia vitte el, 5:4-es vezetésénél Federer nem tudott a szettben maradni, Benneteau első bréklabdáját azonnal kihasználva előnybe került.

A folytatásban sem tört meg a francia játékos, noha első adogatójátékát elveszítette, visszajött a brékhátrányból, majd a felek meg sem álltak a rövidítésig. A tie-break-et Federer 7:3-ra elbukta, közel 120 perc játék után 2:0 volt az állás Benneteau javára.

A 17. GS elsőségére hajtó svájci azonban összekapta magát, röpke 27 perc alatt szépített, majd egy közel egyórás rövidítésbe torkolló játszma után egyenlített is. A mindent eldöntő ötödik felvonásra Benneteau teljesen elkészült az erejével, Federer ekkora már átvette az irányítást, így végül 6:1-re megnyerte a játszmát.

Wimbledon
férfi egyes, 3. forduló
Roger Federer (svájci, 3.) - Julien Benneteau (francia) 4:6 6:7 6:2 7:6 6:1

 

 

 

megosztom