EURO 2012

Egyáltalán nem sajnáljuk, hogy nem ejtettük ki az olaszokat - del Bosque

A spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Vicente del Bosque szerint Eb-döntőbeli ellenfelük, az olasz csapat változott a csoportmeccsek óta, így más mérkőzést játszanak majd vasárnap, mint amilyen a nyitótalálkozójuk volt.

Spanyolország már a csoportkörben búcsúztathatta volna az olaszokat, ha 1-1-es döntetlent játszik Horvátországgal a 3. fordulóban, bár ez kissé utólagos okoskodás, hiszen gyakorlatilag csak azoknak a mérkőzéseknek a végén dőlt el, hogy Olaszország bajba került volna, ha a spanyolok nem nyernek. Mindenesetre Vicente del Bosque elmondása szerint akkor és azóta sem gondolt arra, hogy szándékosan befolyásolják az eredményt.

Vicente del Bosque a spanyol labdarúgó-válogatott sajtótájékoztatóján az Európa-bajnokságon 2012-ben.

"Egyáltalán nem bánjuk, hogy nem kezdtünk játszadozni és nem ejtettük ki Olaszországot. Azt tettük, amit akkor tennünk kellett. A döntőben így is, úgy is 50 százalék az esélyünk. Van két napunk, hogy megtaláljuk a legjobb megoldásokat és a legjobb felállást" - mondta a spanyol kapitány.

A szakvezető szerint ellenfelük teljesen más taktikával lép majd pályára, mint a csoportkörben, amikor háromvédős rendszerben játszottak a taljánok: "Ha nem akarnak megint valami különlegeset mutatni, akkor szerintem megvan ideális felállásuk. Pirlóval és De Rossival a középpályán remekül játszottak, és a négy védőjük is jól zárt a németek ellen. Szerintem ugyanaz a csapat ugyanabban a felállásban fog játszani, mint az elődöntőben. Nem az első mérkőzésünkből indulok ki, nem is gondolok rá, hiszen már az Európa-bajnokság döntőjére készülünk."

  • Spanyolország - Olaszország 2012-07-01 20:45:00
EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!