Olimpia 2012

Dwyane Wade fájó térde miatt mégsem mehet Londonba

  • VNA

Az NBA nagydöntőjét még végig bírta Dwyane Wade, a Miami Heat kosarasa, de fájó térde miatt ki kell hagynia a londoni olimpiát.

A friss NBA-bajnok Miami Heat játékosa, Dwyane Wade szomorú bejelentést tett pénteken. A kiváló  kosárlabdázó ugyanis sérülése miatt kénytelen lemondani a londoni olimpián történő szereplésről. Az immáron kétszeres NBA bajnok Wade az őt hónapok óta kínzó térdfájdalmai miatt hozta meg a döntést. "Habár minden porcikám szeretne ott lenni az olimpián, nem tudok mégsem menni, mert meg kell műteni a térdemet. Az egészségem és a későbbi pályafutásom szempontjából most ezt a döntést kellett meghoznom. Imádok játszani, így hosszú távon kellett gondolkoznom" - nyilatkozta az immáron 30 éves Wade.

Wade a 2008-as pekingi olimpia pontkirálya volt és nagy szerepe volt abban, hogy a kínai fővárosban a Dream Team szerezte meg az aranyérmet. Az amerikai keretből korábban már a Chicago Bulls játékosa, Derrick Rose (keresztszalag-szakadás), valamint az Orlando Magic kosarasa, Dwight Howard is kivált hátsérülése miatt, a keretben ugyanakkor még így is 17 játékos maradt. Az amerikai férfi kosárlabda válogatott a következő hetekben Las Vegasban folytatja a felkészülést a londoni olimpiára.