Ligue 1

Deschamps bedobja a törölközőt

Elege van Didier Deschampsnak. Az Olympique Marseille edzője szerint lehetetlen vállalkozásnak tűnik ütőképes együttest faragni a dél-francia gárdából a jelenlegi viszonyok mellett.

A francia válogatottal világ- és Európa-bajnoki címet nyert egykori középpályás 2009 óta irányítja az Olympique Marseille-t és az első szezonjában bajnoki aranyérmet szerzett a gárdával. Azóta viszont nem sok sikert aratott a csapattal, a legutóbbi idényben például tizedik helyen zártak az élvonalban. Ráadásul nem csak a gyengébb eredmények okoznak keserűséget, hanem financiális problémák is sújtják az egykor szebb napokat látott klubot. Éppen ezért Deschamps távozni szeretne Marseille-ből, úgy véli, számára és az egyesületnek is ez lenne a legjobb megoldás.

Didier Deschamps, Marseille

"A marseille-i vezetők tisztában vannak a szándékaimmal - mondta Deschamps a Le Phoceennek. - Május 25-én Párizsban tárgyaltunk a kialakult helyzetről. Tisztelem a klubot és mindig a csapat érdekeit tartottam szem előtt. Azért döntöttem a távozás mellett, mert a jelenlegi viszonyok mellett lehetetlen eredményes munkát végezni. Ez káros lenne a játékosok és az egyesület számára is."