Wimbledon

Csak egy teniszmeccset játszottunk - Rafael Nadal

A wimbledoni tenisztorna történetének egyik legnagyobb meglepetését produkálta a cseh Lukas Rosol, amikor tegnap este öt szettben szenzációs játékkal megverte a világranglistán nála 98 hellyel előrébb, a második pozícióban található Rafael Nadalt. A mallorcai rendkívül higgadtan vette ezt tudomásul.

Ahogy arról bár beszámoltunk, hatalmas meglepetésre megverte a világranglista 100. Lukas Rosol riválisát, a kétszeres wimbledoni győztes Rafael Nadalt. A spanyol ezt meglehetősen sztoikusan vette tudomásul: ,,Ilyen a sport. Az ember néha nyer, néha kikap. Az elmúlt négy hónap fantasztikus volt, talán életem legsikeresebb négy hónapja, hihetetlen jól játszottam a salakpályás szezonban."

"Egy inspirált ellenféllel játszottam, így kiestem. Ez minden. Nem történt tragédia, ez csak egy teniszmeccs; vannak sokkal fontosabb dolgok is az életben. Persze, nyerni akartam, de nem sikerült."

,,Nagyon, nagyon csalódott vagyok, végül is ez egy második fordulós meccs volt, nem az elődöntő vagy a döntő. Mondjuk az jobban zavart volna, mert akkor már annyira közel kerültem volna a torna megnyeréséhez."

,,Nem mondom azt, hogy jelenleg a karrieremben az egyetlen elfogadható eredmény minden tornát megnyerni, de nem állnék ezzel messze az igazságtól. Ezért vagyok csalódott, mert a döntőtől ilyen messze estem ki."

,,Amikor győzöl, az több önbizalmat ad. Az nem igaz, ha kikapsz, jobban motivált leszel. Amikor nyertes szériában vagy, több önbizalommal és jobban játszol, jobban érzed magad. Amikor pedig kikapsz, kevesebb lesz a magadba vetett hited. De egyébként a motivációmra ez a vereség nincs hatással."

Rosol érthetően teljesen az események hatása alatt volt: ,,A meccs előtt nem voltam biztos benne, hogy remegni fogok-e a meccs alatt vagy sem, lévén ez volt az első alkalom, hogy Nadal ellen játszhattam... és egyből a wimbledoni centerpályán! A mai napon mintha valahol máshol jártam volna. Nem találom a szavakat, még mindig nem hiszem el, hogy megvertem. Ez maga a valóra vált álom."